Tuesday, December 31, 2013

Arabian's Night (PSYCH Dinner)

Assalamualaikum

Pada 20 Disember yang lalu, telah selamat satu majlis yang bagi aku sangat memberikan aku tekanan yang amat tinggi. Al-maklumlah, pengarah program lah katakan *usap bahu*

Actually tak bangga pon. For me, ia sangat membebankan. Tobat dah lepas nie tak nak lagi ada apa-apa jawatan tertinggi dalam sesuatu program. Kalau boleh cuma nak jadi pengikut je. Tak perlu nak risau apa-apa. Tinggal bayar je berapa yang kene bayar then pergi program tu.

Preparation for the dinner, uisshh tak yah cakap lah. Setiap minggu ada meeting. Ada satu kali tu kitorang buat meeting kat masjid, lepastu kene halau. Time tu jugak suruh blah, memang panas lah hati nie masa tu. Nasib baik rasa hormat diri ini terhadap warga tua masih lagi tinggi, kalau tak memang aku cari kereta dia. Motif cari kereta dia ? Lol aku mana berani belasah orang, belasah kereta dia berani lah. Hahahahaha.

Saturday, December 21, 2013

3 tahun umurnya

Assalamualaikum

I was supposed to post this on 16th December but i don't know how, I forgot it. But never mind.

I just want to wish a happy belated birthday to the one and only, Jejakakaula. You are 3 years old now, I'm so proud for having you. Remember the day you was born on 16 December 2010, that time your Tuan just finished his last paper for SPM, Al-Quran dan Sunnah. That time you was so freaking ugly and i still remember your early posts were as dumb as Mr Bean.

I hope you will keep entertain the reader/s out there and also will be more active after this. I'm as your Tuan will keep taking care of you, will feeding you with new post so that you will not be tulang-temulang like your Tuan. I also will give you a new "look", but I am really sorry coz i can't give you a new look right now since i am busy preparing for the exam. Preparing ke masalahnya ? Tuihh sikit. But don't worry, your "look" is already look like Doutzen Kroes. Isn't she beautiful ? Wait ! Now I'm confused, are you a girl or a boy Jejakakaula ? OMG you got gender confusion ke ? Goshhhhh why i don't know this X__X

So let me decide, you are a boy Jejakaula and that is final. After 3 years having you and only now your Tuan decide your gender ? What Tuan was that ? Fired him !

Look how you evolved from the beginning of the penubuhan until lah header yang sekarang nie

I just hope you will stay healthy and panjang umur, don't worry i will give medication to you in case you feel sick or something. Just tell me if you fall sick okey. No, i won't send you to the hospital, i know you are scared of needle just like your Tuan. Maybe that is why your Tuan never derma darah until now. Pardon me. I will find another method to cure you, maybe by asking your pakcik Google what penyakit you get. If pakcik Google also don't know, i will try asking makcik Mozilla pulak kay. Kbye.

But Jejakakaula, I'm really sorry coz i couldn't find a partner to you since I'm as your Tuan also forever alone. So i think we have the same faith. But don't worry, sooner or later we will get one. Nanti wedding reception semua i masuk sini boleh dakk ? Please jadi penaja i tau =P

I don't have a cake for you like last year (CLICK) because this year i don't have much budget so accept jelah erk apa adanya. BTW, next month on 29 of January your Tuan's birthday pulak, jangan purak-purak lupa naaa.... I will turn 21 next year, time flies so fast i wish i could stop it. I feel old -___-

PESANAN PENAJA

" I wish you once again a happy belated birthday Jejakaula, stay amazing, stay handsome like your Tuan, stay humble and i want you to stayyyyyyyyyy.... 
Terus pasang lagu Rihanna, motif sangat -__- "

Alhamdulillah semalam telah selesai satu Majlis Amal Makan Malam yang mana sangat merunsingkan saya sejak dua menjak nie. Will update bout it soon, now i try to collect all the photos from everybody whose in charge in taking photos that night =)

Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

Thursday, December 12, 2013

10 Sebab kenapa patut simpan saya di KHAR

Assalamualaikum

Alhamdulillah, 10 Disember yang lalu telah pon selesai menghantar borang permohonan kolej beserta laporan aktiviti kolej. Berbekalkan 10 kupon aktiviti, aku harap ia mencukupi bagi memastikan keberadaan aku di kolej ini untuk sem hadapan. Aku hanya mampu berserah padamu ya Allah, bukakanlah pintu hati mereka-mereka yang menetapkan penempatan pelajar-pelajar di dalam kolej. Semoga aku termasuk di dalam senarai yang dapat itu. Aminn. Korang pon kene amin kan cepat !

Borang MyCat dan Borang aktiviti kolej

Sunday, December 8, 2013

Program : Jalinan Ukhuwah Pengikat Hati

Assalamualaikum

Sekarang dah bulan Disember tapi hari nie baru aku nak updated cerita 16 November yang lalu.
So windows 95 I know, it's soooo lame -___-

This is our name card =)

Monday, November 25, 2013

RIVER ISLAND by Zalora

Assalamualaikum

Usually when I had two or three hours gap from one class to another class, I will go back to the college and stay in my room. I  will use that precious time to open Zalora website. Because only that time I could really use to do window shopping. Malam memang tak payah cakap lah, busy dengan segala jadah assignment, meeting and so on. Stress !

As everybody know, I love shopping very much. So what I found in Zalora website is RIVER ISLAND has a very good collection from head to toe. Seriously, it makes me gigit-gigit my kuku you know. I can't stand with all those temptation. I die already T__T Arghhhhh nak beli !! Since right now I don't have much money to buy those collection, I would like to mix and match the collection until it become a complete look. This mix and match look, I would named it as "OOTD I'm Hot !"

Sunday, November 17, 2013

Program : Jalinan Ukhuwah Kecemerlangan Bitara

Assalamualaikum

Kejadian nie berlaku pada 8 November yang lalu. Now baru nak updated. Okey let's proceed.

Tujuan program ini diadakan adalah untuk melihat bagaimana communication skills between the parents and the child. Jadi lecturer kami decide untuk buat program yang fun and at the same time bermakna. Program nie under assignment kami untuk subjek Kaunseling Keluarga dan Keibubapaan. Memandangkan kelas kami nie cuma 9 ketul orang je, so semua kena main peranan. Peranan aku sebagai setaiusaha. Hampehh je. Memang tak nak jadi setiausaha lagi dah lepas nie. Noktah.

Name tag untuk hari kejadian, serious cantik sangat ! Tahniah AJK PDI.

Friday, November 15, 2013

Party EH ! 20 Yang Anggun Dan Disenangi

Assalamualaikum

13 November yang lalu, aku pergi satu event untuk meraikan mereka yang anggun dan disenangi nie lah. The event was held at Vertigo Club The Gardens Hotel, depan Mid Valley. Agak tersesat jugak lah masa nie, tanya orang itu, tanya orang ini still couldn't find the place. Gosh -___-

EH ! 20 yang anggun dan disenangi. Termasuk aku kah ? hewhew

Dah lah nak tanya tu agak kelakar " Tau tak mana event Eh ! 20 yang anggun dan disenangi". Dorang pon apa lagi, Eh sana Eh sini lah kan. So confusing. Alhamdulillah i found the place. Rupanya kan, cara sebutan nya adalah E - H. Sebut satu-satu, bukan gabungkan ala-ala macam terkejut tu. Eh !

First of all, aku memang tak tahu benda tu diadakan dekat club. Masa first masuk tu, aku terus terkesima, terkedu dan terkentut. Okey terkentut tu tipu je. Abaikan. I was expecting something formal like a dinner atau majlis anugerah-anugerah berprestij tu. Tapi rupanya bukan. Dia ala-ala majlis koktel. Memang macam kelab malam punya environment lah.

Get the situation ? Terkentut tak ?

Bila MC memulakan majlis, dia cakap " Hello party people ! Hey come on, make some noise ". I was like, homaigadddddddd ! Aku sedang berparti ke nie. Rasa liar gila masa nie >__<

Linda on was the MC for the night 

Rasa nak balik jugak masa tu. I was standing at the back and watching everybody's outfit. I was like banyak nya yang boleh masuk fashion police nie. Hahahahahaha =D But then, bila artis dah mula datang satu persatu, niat nak balik tu jadi tak jadi. Excited terus. Punya batak nak ambik gambar, tapi nama artis tu boleh tak tahu. Ianya terjadi masa aku nak bergambar dengan Ryzal Jaafar. Aku tanya sorang budak perempuan nie, lepastu dia ketawakan aku. Bila dah dapat tau nama, terus confident panggil " Ryzal, boleh bergambar ? " Curlass kan, bajet macam fan sangat, padahal nama pon tak ingat. Hahahahaha. Aku tau dia artis tapi aku betul-betul lupa nama dia.

Lawa baju si Ryzal nie, tapi berseluar pendek pula. Macam tak kena lah 

 Terus terang cakap, aku betul-betul tak kenal dia siapa. Hahahahaha

Tak tahu lah macam mana budak tu ambikkan gambar, dia boleh zoom punya dekat and tak fokus -__- Papepon terima kasih lah tolong ambikkan.

 Marsha sangat cantik !

And aku pakai hentam je ambik gambar sape-sape, tengok ramai ambik gambar dengan dorang aku pon ikut lah. Mestilah artis kan. Banyak lah artis perempuan yang aku tak tahu nama and tak familiar langsung. Artis-artis lama aku kenal lah, kalau artis baru agak fail sikit. Yelahh bila dah duduk dekat kolej nie, drama melayu apa semua tu memang tak tengok. Eventho sekarang semua boleh tengok online, tapi aku bukan jenis yang dok mengadap laptop tengok tv online.

Sekali tengok, nampak macam abang baju merah tu guard nak suruh bagi laluan untuk Sherry, sekali tengok betul-betul, dia tengah selfie kot -__- lol this is very funny !

Seriously Fazura cantik gila-gila kot >___< 

I was expecting to meet Yana Shamsudin there, because i won this free ticket pass pon sebab nak jumpa dia. Tapi malangnya dia tiada. Tapi tak ada lah rasa kechewa sangat pon actually lepas dapat tahu Shila Amzah ada kat situ =) Hihi

Tu Shila tu, dengan Nad Zainal kalau tak silap nama dia 

Banyak lah acara yang diadakan, mula tu ada dance competition, ada persembahan and fashion show.

The models, aku rasa yang paling hujung tu aku kenal. Kalau tak silap nama dia Riney Tuti. 
Cara dia berjalan sangat smart. Sexy long legs is major turned on okey !
( Baju by Dressing Paula )

Lepastu ada make up competition. Yang menang kumpulan Anding. 
There you got Johan Ashaari =)

Barisan 12 wanita yang anggun dan disenangi

The boys yang menang anugerah 12 yang anggun dan disenangi nie cuma 2 orang je hadir. Yang lain tak dapat hadir. Arja Lee and Johan Ashaari je yang ada. Tapi artis lelaki yang tak tersenarai dalam 12 yang anggun dan disenangi nie ramai yang hadir.

 Awal Ashaari =)

My very feveret Malaysia fashion designer, Rizman Ruzaini =)

Seriously, sepanjang event tu berlangsong aku berdiri kot. Kerusi cuma ada berapa ketul je. Dah lah aku galas beg besar. But then ada satu tempat duduk kosong. Aku duduk betul-betul bawah Rizman dan Ruzaini nie. Hihi

Emma Maembong yang gorgeous !

Aku ada jugak mintak autograf-autograf nie. Tapi semua nya ihsan budak perempuan tu. Pensil and kertas dia yang provide. Aku tinggal say pinjam, then mintak artis tu tolong sign. Teruk kan aku >__<

I took Rizman and Ruzaini's autograph for my friend Rahmat and Rashid. 
Both of them like fashion design 

Dynas pon cantik jugak. Tapi agak scary lah nak tegur Dynas nie, muka dia serious gila.

Cashio pon ada buat show. Tu model-model Cashio 

Kaka ada buat persembahan tapi entah macam mana tak terambil pulak gambar dia. The show ended with Shila Amzah's perfomance. She sang Wrecking ball and lagu dia putus dengan Sharnaz tu. Very the sedap lah suara Shila nie. Love !

 Sheila look stunning in jubah

Please, sebelah dia tu bukan Najwa Latif oke. Shila tersangatlah cantik !

The event ended at 10.15 pm. The artists started to go home. And while Shila Amzah step the stairs from VIP place, I screamed her name loudly. But she still can't hear me because of the music way louder than my voice. And then someone pinch her and I told Shila please sign this for my friend, his name is Syazwan. Then she signed. Goshh I am so happy ! I talked to her face to face. Kind a awkward you know.

For my friend, Syazwan, who is now currently in India taking medic

Then aku pon bergegas berlari menuju ke KTM. Tiket ke Tanjung Malim dah tak ada, cuma ada sampai Rawang je. Aku dah boleh jangka KTM menuju ke Tanjung Malim memang dah tak ada. So memang aku dah aim tidur dekat surau KTM Rawang tu. And the next morning baru bertolak ke Tanjung Malim.

Aku siap dah prepare bekal awal-awal dari UPSI. Curlass tak ? Comel je kan bawak bekal. Ala-ala macam budak sekolah rendah gituee. Lagipula aku lapar teramat sangat kot. Kat event tu memang ada sediakan makanan and minuman, tapi aku tak rasa nak makan pon benda-benda kat situ. Hihi. Memang nampak sedap tapi tak apa lah, masakan rumah lagi terjamin katanyaa...

Air sirap jugak jadi pilihan 

Balik kelas terus prepare barang-barang nak pergi dalam beg. Tukar baju pon tak sempat tau. Selamber jelah datang parti tu dengan berkemeja dan bertali leher, digayakan bersama beg galas besar. Lagipula aku tak tau nak pakai apa. Tema event tu Chic and Stylish. Aku memang tak ada idea langsong nak pakai apa. There you got my baju balik dari kelas. Hahahaha =D

30 minit jugak berada di surau KTM Rawang tu. Nak tidur rasa takut. Yelah tempat tu agak terpencil. Dah lah pintu surau tu tak boleh nak kunci. Hampehh tol. Aku dah mula terbayangkan macam-macam benda. Ah ! Tak boleh jadi, aku pon keluar duduk berdekatan dengan pegawai-pegawai KTM yang ada dalam pejabat dorang tu. Lepastu aku tanya sorang pakcik pemandu KTM nie, tanyalah bila first train ke Tanjung Malim esok sebab jam 8 pagi aku ada kelas. Then kebetulan dia kata dia pon nak menuju ke sana, dia ajak aku naik sekali KTM dengan dia.

Best sangat !

First time kot duduk dekat tempat pemandu. Serious syok gila !! Borak dengan pakcik tu, senang ke bawak KTM. Dia kata senang je, tinggal kawal brek dan kelajuan tu je. Sampai kat Tanjung Malim, dia pon cicirkan aku dekat situ, then dia terus kan perjalanan dia. That pakcik was soo kind. Thank you pakcik !

Sampai di Tanjung Malim, my kawan kelas mintak tolong kawan dorang ambikkan aku di KTM. Dan hantar aku balik kolej kediaman. Aku sampai bilik tepat jam 1.30 pagi. Telefon ibu dah tak perlu risau, aku dah balik kolej. Dia punya lega masa tu.

Thanx lah kawan-kawan kelas aku yang tolong aku and yang risaukan aku. Korang memang terbaekk lah ! Sayang korang, muaahhhx kat pipi. BTW, jangan lap tau =P Hahahaha

PESANAN PENAJA


" Eventho I'm freaking love disco kind of music and most of them are Jennifer Lopez's and Britney's songs, but I don't think I enjoy partying as much as I enjoy the music " 

Ada dua cerita lagi aku nak updated tapi tak terupdated-updated. Aku updated yang ini dulu. Aku akan cuba cari masa !
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

Wednesday, November 6, 2013

Masa itu berharga

Assalamualaikum

Seriously aku rasa sekarang nie rasa macam sesak sangat. Sampai satu tahap aku rasa macam " ya Allah bila nak habis nie >__< ". Dibebani dengan pelbagai kerja yang tak sudah-sudah.

Dengan assignment nya, dengan komitmen jawatan yang diberi, dengan meeting nya, dengan program sana sini, dengan kerenah lecturer yang maha cerewet lagi, you named it ! Semua ada. Dah macam pakej astro tau. Tahu-tahu je bil beratus-ratus hujung bulan sampai rumah, cerita nya yang ado. Ulang dekat 10 kali sampai naik jemu tengok. Astro kah ini ? Dah kenapa tetibe masuk cerita astro nie pon aku tak faham dah -___-

Aku tengah cuti mid sem nie seminggu. Tapi cuti mid-sem kali nie tak rasa macam tengah cuti. Banyak benda nak kene buat and nak kene siapkan. Habis cuti je terus mid-term. Mati.

Kalau dulu, cuti-cuti nie meriah bagi aku. Macam-macam aku buat. Pergi situ pergi sini. Ada je benda aku buat. Kalau dulu boleh pasang lagu Jennifer Lopez On The Floor kuat-kuat dalam bilik and joget-joget like there is no tomorrow, tapi sekarang dah terbatas. Tak boleh nak buat selalu sangat >__<

Tension sangat nie -____-

Sekarang nie cuti menghabiskan masa duduk mengadap laptop buat assignment and buat research. Research lah sangat kan. Perkataan nak ala-ala saintis je, tuihhh ~ Aku cuti seminggu tapi hari nie aku dah kene balik UPSI. Sebabnya program yang kitorang rancang pada 14 November bertukar tarikh ke 8 November which is Jumaat nie. So nak tak nak kene lah korbankan masa cuti untuk prepare aktiviti yang kitorang rancang nak buat di tempat kejadian tu nanti.

Seriously chaos gila kot, sehingga terabai blogku ini. Jenguk pon kengkadang je. Sedih.
Semoga aku boleh survive sehingga tamat degree aku nie.

PESANAN PENAJA


" Time is priceless "

Keji tak letak gambar sendiri besar-besar ? Hahahaha. 360 pon tak dapat nak cover jerawat di dahiku itu. Masalah betul lah bila jerawat mula naik nie. Menci tau >___<

Entri Oktober tak sampai 5 post pon T__T Kata dulu awal tahun nak istiqamah 5 post setiap bulan. Suka tipu tau zarep nie.
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

Friday, October 25, 2013

Psych Family Day

Assalamualaikum

Baru terjaga dari tidur, tak tahu nak buat apa. So lebih baik aku manfaatkan waktu yang ada nie untuk updated blog. Siang memang sorry to say lah, memang tak ada waktu. Kalau ada pon, aku gunakan waktu tu untuk tidur. Penat tau dakk. Busy tak sudah. What a life =,=

My classmates =)

Sunday, October 13, 2013

KaSuT : Karnival Sukan Tahunan 2013

Assalamualaikum

Cuti hari raya haji ku dah bermula Khamis lalu sehingga lah hari Rabu minggu depan. Ingat nak cuti sampai hari Khamis. Khamis ada satu kelas je. Degil betul lecturer tu, still nak teruskan kelas. Nama je cuti tapi kerja santak belambak nak kene buat. Choii betul !

Takmo dah stress dengan assignment-assignment yang berlambak tu, mahupon lecturer yang maha degil. Sekarang meyh fokus tentang Karnival Sukan Tahunan 2013 atau nama singkatan nya KaSuT. Ye, memang namanya agak lawak untuk disebut.

KaSuT -___-

Thursday, October 10, 2013

Melencong ke Kellie's Castle, Perak

Assalamualaikum

Lately kehidupan aku tersangatlah busy. Sangat-sangat busy. Dah ulang dua kali busy tu maknanya memang betul-betul busy. Rindu dekat blog, dah lama tak gomol-gomol main cubit-cubit pipi dengan blog.

Sabtu lalu, aku pergi membuat site visit untuk upcoming project subjek elektif Pengurusan Keluarga bersama 6 yang lain. Pergi satu kereta je. Rumah anak yatim tu dekat Manjoi Perak. So dari UPSI ke situ mengambil masa 1.30 hinga 2 jam waktu perjalanan sekiranya memandu pada kadar kelajuan yang maha laju. Agak jauh jugak lah. Dengan bantuan pakcik GPS yang tak berapa nak betul beserta pemandu pelancong kami, Syaza, Alhamdulillah kitorang berjaya sampai dengan jayanya.

Kamera jauh, terus confident senyum nampak gigi. Nampak tak permainan dia ?

Sunday, September 29, 2013

Perkembangan braces

Assalamualaikum

It's been a while since I'm not talking about my braces. So hari nie nak cerita lah sedikit tentang perkembangan braces aku setakat ini. Sapa yang geli, boleh beredar sekarang, takut termuntah kang payah.

Gambar lama tahun 2010 *__* 

Monday, September 16, 2013

Inilah cerita 7 Sept tu !

Assalamualaikum

7 Sept lalu, aku hadiri satu jemputan dari tempat kerja ayah aku bersempena mesyuarat agung tahunan koperasi kali ke-29. Setiap kali mesyuarat agung nie, dorang akan hadiahkan saguhati kepada anak-anak anggota yang memperolehi keputusan yang cemerlang dalam UPSR, PMR dan SPM.

Inilah tempat kerja ayah aku 

But in my case, bukan lah sebab aku dapat result cemerlang ke apa, bukan. Aku dalam kategori anak-anak anggota yang melanjutkan pelajaran ke universiti, tak kira lah universiti tu swasta mahupon kerajaan. Tapi adik-beradik aku yang lain tak dapat, sebab ayah aku kata ini untuk ijazah sahaja.


Dulu time SPM dah pernah dapat benda nie. Kalau rajin selongkar blog aku nie mesti jumpa. Tapi time PMR tak dapat pon, maybe limit 7A ke atas kot. Sedih, PMR wa cuma 6 je mampu T__T. Kalau dulu masa SPM, nilai wang based on how many A's kita dapat. Satu A dapat 50 ringgit. Subjek BI dan BM kalau A dapat 80 ringgit. Kali nie aku cuma dapat 350 ringgit je. Kurang 10 ringgit time SPM dulu.

Awat lah tak up kan 500 je ? Nama pon dah masuk universiti. Duit dah lah banyak nak digunakan . . . . . . . . . . . . . . untuk shopping.

Papepon, Alhamdulillah rezeki. Sape yang nak bagi duit free-free oi zaman sekarang nie. Mak datin pon mintak balasan tau kalau dah belanja itu ini. Eh ? Awat lain macam bunyi nya ini. 18sx dah nie.

Kawan-kawan ayah aku cakap aku nie Cikgu Kpop. Dorang kata sebab rambut aku pacak-pacak. Celah mana pulak rambut aku pacak-pacak ? Lulz. 

Seperti biasalah. Bila cakap UPSI je orang label cikgu. Dah macam sebati sangat ikatan dua perkataan tu. UPSI je cikgu, cikgu je UPSI. Tapi tak kesah lah, kadang aku iya-kan je sebab malas nak ulas panjang lebar.

Perasaan tu jadi tak best tau sebab aku bukan cikgu pon, course aku bukan under program pendidikan. Same like jadi medical assistant ( MA ) dekat hospital or klinik-klinik kampung. Orang akan panggil kau doktor padahal kau bukan. Memanglah bangga orang panggil doktor tapi hakikatnya kau bukan seorang doktor. So perasaan tu jadi tak best. You got me ? Ke korang dah misunderstood about my understanding nie ?

Kalau my course nie membolehkan aku jadi cikgu or lecturer ke, Alhamdulillah. Bangga wooo. Mulia kot jadi tenaga pengajar nie. Ilmu yang kita bagi tu kalau dimanfaatkan dan disampaikan, pahala tu dapat berterusan tahu tak.


To make this thing clear, I'm not wearing this ugly plastic wrap on my shoes for fun. I had to. Nak masuk sini ada kasut khas. So tetamu dari luar tak ada kasut khas tu, only pekerja je ada. So para tetamu diwajibkan pakai benda alah hodoh nie. Sekian.

We got this and we bought chocolates. Lol


That's it. Besoknya pulak aku balik UPSI. Tamat. Takde benda penting yang menarik pon sebenarnya. Just nak ceritakan ini je. Yelahh cakap macam yok yok o je macam ada benda penting, rupanya yang adoo.

PESANAN PENAJA


" Thanx for this =) Next time up kan lah lagi erk nilainya. Ahaks ~ "

Assignment dah berpusu-pusu masuk. Duit pulak berpusu-pusu keluar. Stress tol !
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

Wednesday, September 11, 2013

Ujibakat pembaca berita RTM

Assalamualaikum

Percaya atau tidak, siang tadi ( 10 sept ) aku pergi ujibakat sebagai pembaca berita kot. MashaAllah, huru-hara jiwa aku masa tu tau tak. Nebes gila nak mamfusssss >___<

Al-kisahnya begini....



Sunday, September 8, 2013

Semester 2 begin

Assalamualaikum

Rasa nak sepak-sepak muka sebab macam tak percaya sekarang dah berada di UPSI. Oh tidak ! My holiday is over. Menci menci menci !


Wednesday, September 4, 2013

Perkahwinan Nur Nadiah dan Muhd Kamal ( My cousin )

Assalamualaikum 

First cucu nenek sebelah ibu dah pon selamat bernikah pada 24 Ogos yang lalu dan bersanding pada 1 Sept hari tu. First ever cucu nyai ( nenek ) kahwin. Tak sangka betol. So lepas nie makin ramai lah cucu-cucu nyai yang akan berkahwin. My turn bila pulak erk ? Kbye.


Okey, before aku proceed this entry, one basic thing you should know.

Abdul Razak, bapa kepada pengantin perempuan a.k.a abang sulung ibu aku, we called him "Bapak". All of us sanak saudara yang berpuluh-puluh orang tu panggil dia Bapak. I will called him Bapak a lot in this entry. I used to call him like that sampai terbawa-bawa kat luar sehingga membuatkan orang lain confuse. I hope this thing clear erk ?

Lets proceed ......

Hari Pernikahan, 24 Ogos 2013

Hari pernikahan went smoothly eventho malam tu punya gelabah siapkan pelamin. Actually takde lah gelabah mana pon, adoii cerita nak vavavoom je kau nie zarep. Menci arr.

I think it's beautiful. I like it !

Malam tu semua bertungkus-lumus siapkan pelamin. Dan Alhamdulillah ianya siap. Maka bermula lah majlis pernikahan Kak Diah dan Kamal. I record the moment where pengantin lelaki melafazkan akad nikah. Do watch it =)


 That's it. Dengan sekali lafaz maka kakak sedaraku sah menjadi isteri orang. Tahniah Kak Diah ! =D


Cantik kak Diah =)

 Budak baju pink tu pantang nampak kamera, hati-hati wahai photographer semua

 Weolls sanak saudara pon nak bergambar jugak tau, 
yang xleh blah paman kitorang pon join sekaki.

 Mak Teh dah ada menantu, fewwiitttt !

 Serahkan wang hantaran maybe, i dont know

Sarungkan gelang di tangan pengantin

Family photo. Semua tak nak pandang camera aku, bapak je pandang, k fine -___-

 Aku pon tak pandang camera sendiri, sigh -___-

Tengok yang baju pink tu 

Pengantin dah tak ada but kitorang still bergambar =P

Nampak ! Tak habis lagi bergambar.

So that was pretty much what happened during hari pernikahan.

Sinoman, 31 Ogos 2013

I don't know what sinoman is in Malay. Sinoman nie perkataan jawa. Rasanya macam bergotong-royong kot. Tolong-tolong prepare-kan barang untuk dimasak keesokkan harinya. Hah lebih kurang macam tulah. Kalau tak faham, korang buat-buat faham jelah erk. Tak dapat den nak menolongnya....

I help my cousin did that, proud =)

Belah malam ada kambing bakar. Tapi diri ini masa tu dah kenyang sangat. Sebab baru balik dari open house rumah anak murid ibu. Kat sana pon ada kambing bakar jugak. 3 kali tambah aku makan tau, sekali tambah penuh satu pinggan. So boleh agak lah kenyang nya macam mana. But somehow i managed to add another pinggan of kambing bakar here at rumah bapak. Gila.

Mana satu pengantin perempuan ? Kalau betul, dapat 20 sen. 20 sen ?

Anak-anak bapak semua nya pandai nyanyi, aku hancuss berterabur. Sigh -___- 

First time ever dalam hidup aku ber-karaoke. Malu. Tak sedap. Hancus. Berderai. Sekian.

Paling mengejutkan, my adik and yasmin boleh ikut karaoke sekali.


End up my day wearing inai. Gambar jariku berinai boleh stalk dekat instagram ye kawan-kawan. Cari icon instagram dekat screen belah kiri korang tu yerp. Saja promot insta sendiri. Kah kah kah.

Hari Perkahwinan, 1 Sept 2013

Orang ramai dah start serbu rumah bapak. Memandangkan bapak nie guru dekat SMK Telok Datok, yang mana ia merupakan sekolah lama aku dulu masa form 4-5, so memang ramai guru-guru yang aku kenal. Berhasrat untuk menemui guru kelas aku, Ustazah Alizawaty, tapi tak kesampaian. Ustazah datang masa pengantin tengah bersanding dalam rumah. Masa tu aku tengah busy ambil gambar pengantin. Sedih ja ='(

Sebelum pengantin lelaki datang, kitorang bergambar dulu

 Flower girl katakao

Ewahhhhh !

Lepastu rombongan pengantin lelaki pon sampai. Pang pung pang pung bunyi kompang. Lebih kurang macam tulah bunyi kompangnya. Kau ada ?



 My kakak jadi pengapit =)

Makan beradab, tak jemput pon kan. Sedih tol.

 Garlic bread yang sangat sodap !

Eh dah tukar baju ? Actually kan aku tukar baju 3 kali kot. First pakai baju raya biru aku, then rasa macam over sangat aku tukar kepada t-shirt kaler turqoise yang gambar first tu. Lepastu rasa macam tak formal lah pulak, aku tukar baju berkolar kotak-kotak nie. Haihhh pengantin pon tak tukar-tukar baju macam kau zarep -__-

Bila sanak-saudara dah conquer set karaoke, memang tak ada peluang untuk orang lain. 
Kah kah kah 

Dah dekat jam 5 petang semua pon balik termasuk lah aku nie. Sebabnya kene halau dengan tauke karaoke. Hahahaha. Karaoke sampai tak gheti nak berhenti.

Itulah saja lintas langsung perkahwinan my cousin.

PESANAN PENAJA


" Selamat pengantin baru kak Diah ! Semoga kekal hingga ke syurga =) " 

Actually, cousin aku sebelah ayah pon kahwin jugak pada tarikh yang sama. Memandangkan rumah dia jauh sangat nun jauh di Pahang, ayah decide tak payah pergi. Jimat katanya. Pergi yang dekat, belakang rumah je. Tak perlu bayar tol tak perlu pakai minyak. Minyak kan mahal sekarang nie. 20 sen katakao.

Yang baik datang dari Allah. yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...