Monday, January 28, 2013

Hari telur dan tepung sedunia

Assalamualaikum 

I dont know how to start this post actually but yeah , yesterday i got telur and tepung on my head . Thanx Pizza Hut Banting people >__<


Semalam merupakan hari last day aku dan adik aku bekerja di Pizza Hut Banting . So mereka-mereka semua berpakat untuk baling telur and tepung kat kitorang berdua .

A memo from my manager 

Siap bagi notis dekat papan memo okey . I don't know how to call this thing , is it papan memo ? Whatever . 9 biji telur , dua paket tepung dan satu baldi air campuran sos salsa dan tepung . Memang terbaik lah korang kene kan aku >__<

This is me right after the bangbangboom , wet , dirty and smelly >__<
( i already took a bath actually ) 

Actually aku kene dua kali , satu masa nak buang sampah dekat belakang . Memang kaw-kaw dorang kenekan aku masa nie . Satu lagi masa nak balik .

Sebelum dan selepas 

Lama jugak dah aku kerja kat Pizza Hut Banting nie . First masa bulan Jun tahun lepas , then sebulan kemudian berhenti sebab tak tahan dengan perangai customer . Tak ingat ke ? Klik SINI

Lepastu sambung balik kerja pada bulan September , sampai lah semalam . Kali nie aku berhenti bukan sebab perangai customer yang macam bangang ke apa , tak . Aku berhenti sebab nak sambung belajar dan nak berehat . Eventho the result is not out yet , but i insist to resign .

BTW , bukan nak bangga apa lah kan , tapi ada lah sikit . Ahaks ~ Aku dapat gelaran Best staff kot masa meeting 20 januari yang lalu . Aku dapat hadiah . Wehooo =D

I got this during the meeting =)

Staff meeting hari tu =)

Aku dan adik aku nak mintak maaf kat korang semua kalau ada salah silap kitorang berdua yang buat korang sakit hati or tak puas hati . Aku harap korang dapat maafkan . Terutama sekali dekat manager-manager aku , Miss Wani , Miss Ain dan Sir Ramlan . Terima kasih bagi tunjuk ajar selama nie . Terima kasih untuk segala-galanya lah =D

Jangan rindu kitorang berdua tau , huhu

Okey tu je kot nak cerita . Terima kasih =)

PESANAN PENAJA 


" Terima kasih Sir Ramlan =) "

Tomorrow is my big day , just in case u dont remember lah . Hehe =D
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

26 comments:

  1. Assalamualaikum dik. selamat hari lahir in advance! hehe. umur masuk 20 ke sweet 19 lagi? hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak =) mne tau nie ? dah 20 tahun dah =D thanx kak sheila

      Delete
  2. Cuti sem 2 aku nk kerja PH kot ! Ajar gue T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisa aja kok ^__^ bener nie adi ? gue enggak silap baca kah ini >__<

      Delete
    2. Cuti sem2 aku 3 bulan. So tk tau nk buat apa. Me want to earn money. Mintak2la bkn 'sehari' .. hahha

      Delete
    3. i hope so >__< kejadian yg lama usah berulang kembali

      Delete
  3. tomorrow is the day . nak wish awal2 nihh .. happy bfdayy tauu zarep .. May Allah bless youu always :D .. ^^ hope dapat smbung study at UPSI tu keyh :D take care .. keep blogging ^^ n i'm always be your pembaca setia jejakakaula ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx jihah =') may Allah bless you too . aminn , saya pon harap dapat sambung study kat situ ^__^

      thanx pembaca setia jejakakaula =D

      Delete
  4. haha, best mandi tepung? aku dah banyak kali kena. aku pon agak pelik rasanya beday kau on 29 JAN . then, baru la faham. sir ramlan tu sayang gila kat kau kan, kau ayat dia ek? haha.
    Lama gila kau tak update blog. result degree aq kuar 31st Jan ni, kau bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. this baling tepung and telur thingy is not for my birthday , it's for my retirement . wahh retired already . tua sangat kah daku , hahaha

      never ayat mengayat =P it comes naturally , maybe because i'm a kind and very hardworking boy kot . *sila lempang tuan empunya blog sekarang*

      sama lah , uitm 31 jan , upsi 2 feb . semoga kita berdua berjaya dapat tawaran belajar tu yerp =') aminnn

      Delete
  5. happy birthday. may Allah bless u! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx inna risna =') may Allah bless you too

      Delete
  6. haha. Bau telur blog zhareep. zhrep.HAPPY BIRTHDAY ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau kah rean ? ohh tidakkk >__<
      terima kasih rean ^__^

      Delete
  7. ala kesiannye.....kene baling tepung

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian kan , kalau tepung je takpe tau , ini dengan telur2 sekali >__<

      Delete
  8. acuan hebat pasti menghasilkan bau bauan yang enak. :)
    hepy birthday , semoga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang enak sangat bau-bauan yang tercipta >__< hahaha
      thanx ^__^

      Delete
  9. wah wahh ! kesiann kena balingg. =D

    ReplyDelete
  10. Hehehe bukan saje tggu birthday, nak berhenti kerja pun kena baling tepung. Heehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xper , biasalah tu . kalau berhenti kerja je mesti dorang akan baling tepung =)

      Delete
  11. happy birthday...btw,suruh diorg baca ni....supaye diorg tobat...

    http://kantoidah.blogspot.com/2013/01/jgnbazirmknn.html

    ReplyDelete

Home