Wednesday, January 30, 2013

I am twenty

Assalamualaikum 

Pada tanggal 29 Januari 1993 , jam 7.08 minit petang , bayi seberat 3.10 kg telah selamat dilahirkan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang . Kini , umurnya telah menjangkau 20 tahun . Alhamdulillah , sudah 20 tahun Allah pinjamkan aku kat dunia nie . Dan aku berharap semoga Allah terus memanjangkan umurku agar aku bisa menjadi insan yang berguna kelak , insyaAllah .

Spot the differences ? 
LEFT : I think i was two years old that time , i'm not sure . RIGHT : officially twenty , yesterday photo .

20 tahun dah ? Cepat nya masa berlalu >__<

Saat pipi ku masih tiada lubang , gigitan dari lebah meninggalkan parut kat muka aku sehingga sekarang

My hair style kind a cute lah =D

When i was born , my sister not 1 years old yet , she just 11 months old that time , so both of us kind a close to each other , until now .

Aku berharap bila umur dah cecah 20an nie , aku jadi insan yang lebih baik dan berguna dari sebelum nie . Aku akan cuba ubah sikap yang negatif kepada positif , pemalas kepada rajin , kurus kering kepada sasa , handsome kepada yang lebih handsome dan begitulah seterusnya .

Terima kasih kepada mereka yang wish birthday aku , tak kesah lah lalu facebook ke , twitter ke , blog ke , message ke , whatsapp ke , skype ke or even myspace sekalipon . Terima kasih sangat-sangat . Biarpon sekadar tulis HB je . Walaupon nampak macam terpaksa dan xberapa nak ikhlas AT LEAST , concern lah jugak kan terhadap keadaan sekeliling . Eh ? 


Tak sambut besar-besaran pon , cukuplah sekadar kek dan lilin blackout . Ini pon sudah cukup menggembirakan aku . My mom cooked tom yam for me , happy stomach ^__^ . Tunggu jam 12 malam baru potong kek =) Nak tengok video potong kek , boleh click dekat link nie -----> Happy Birthday To Me

Okey hasil untuk tahun nie , boleh tahan jugak lah .

Terima kasih Faries =)


Terima kasih mak sedaraku , Anita Ahmad =)


Agak mewah jugak hadiah-hadiah yang aku dapat tahun nie . Terima kasih semua =D

PESANAN PENAJA


" Terima kasih kepada yang sudi wish , tak dapat nak balas satu-satu . So aku harap dengan post nie kira macam aku dah balas lah setiap wish korang tu . Ahaks ~ "

Semoga hari-hari mendatang , memberi khabar gembira buat diri aku . Korang doakan aku yer =)
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

31 comments:

  1. hahahahaha ! adek ghopenye , hehehe , epy bfdy la yerr

    ReplyDelete
  2. happy birthday!!! comel comel laa dia ni mase muda2 dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang comel lagi tak ? ahaks ~ thanx =D

      Delete
  3. cute gambar masa baby. haha. Happy Birthday! :)

    ReplyDelete
  4. agagagga.. bapak comel masa kecik dulu..nak je cubit pipi tu,tp tu semua time kecik lah.. besar taknak ! hahaha.. oke btw, happy belated day zharipp.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pipi gebu , sekarang tinggal tulang je . hahaha thanx sue =D

      Delete
  5. wah... happy belated birthday ye.. semoga Allah makbulkan setiap permintaan awak.. :)

    ReplyDelete
  6. serius lawa jam..perh nk beli tak mampu

    ReplyDelete
  7. boleh la bergaya dengan barang baru masuk degree nanti. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann =) insyaAllah kalau dapat . aminnn ~

      Delete
  8. Happy birthday again Zharif. May Allah bless :)

    Btw, untunglah ada orang belikan kasut Converse. Aku beli kasut Converse aku pun dekat sini je. Tak mampu nak beli dekat Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga malaysia mahal kan ? harga kat sana , convert to duit malaysia berapa ?

      Delete
    2. Mahal la. Last time aku masuk kedai Converse, yang biasa punya tu pun RM 230 - RM 250. Harga dekat sini lebih kurang juga la. Murah 20 ringgit je jot.

      Tapi sebab tag harga dia tu CAD 50 or CAD 60, ringan sikit la hati sebab nak beli. Lagipun kasut dekat sini kebanyakannya around that price.

      Delete
  9. Zarip ! serius comel masa kecik >____< geram ! comel benau nau! :D btw, happy belated birthday ok? jam n kasut pun lawa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pon comel kan >__< thanx fateen ^__^

      Delete
  10. happy belated bufday.. moga panjang umur murah rezeki... =]

    ReplyDelete
  11. dah macam model pulak. haha. salam kmpp , :D

    ReplyDelete
  12. Comelnyaaaaaa zharif waktu kecik. Style rambut phehhh dari kecik dah pacak. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene karen sebab tu terpacak , hahaha =D thanx

      Delete
  13. ceyy ada lagi ke myspace skarang hahaha.
    Umur makin tambah jangan dosa pon bertambah kayy*ingatanuntukdirisendirijuga*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada , cuma tak bukak je . hahaha
      thanx =) cuba untuk perbaiki diri =)

      Delete
  14. comel yer tym kecik...tambah2 kat pipi...suka tengok rambut yang terpacak 2..sama macam anak saudara cik yam...hehehe..

    ReplyDelete
  15. abg Zharif pn lahir kat Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang ??samelahh ^_^
    tp kite beza 4 tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh muda nyerrr >__< rasa mcm tua pulak . huhu

      Delete

Home