Thursday, January 17, 2013

Test product

Assalamualaikum

Saja nak hebahkan , hari ini bermulalah promosi pizza baru yang di beri nama Golden Crab Claw Pizza . Nama nak complicated je . Kalau orang takde gigi sebut nie confirm tersembur-sembur .


Bahan-bahan yang terkandung di dalam pizza ini ialah buah ceri , isi ketam beserta penyepitnya , chicken chop , nanas , bawang dan cheddar cheese yang di tabur di atas crust nya  . Sos pulak menggunakan sos salsa yang di gaul dengan lime powder . So kemasaman jelas terasa .

Secara jujurnya , i dont really like this pizza . Sorry . I just like the ketam , that one is delicious .

3 item baru =)

Bukan setakat pizza je baru , air pon ada yang baru . Namanya Golden Passion Fizz . Air nie bagi aku tersangatlah sedap . Tak percaye ? Cubalah korang rasa . Tapi kene bayar lah . Aku minum free je . Bhahaha =D ( Lawak hambar )

Senarai harga untuk dine in =)

Kitorang yang staff-staff pizza nie dapat merasa dulu . Hari selasa hari tu kitorang buat test product . So semua produk-produk baru kitorang akan rasa pada hari tu . Disamping itu juga kitorang di ajar macam mana nak sediakan produk-produk baru nie . Yelahh kan , kalau tak ajar macam mana nak buat nak bagi customer makan , ye dak ?

 Sesi buat air bersama Sir Ramlan

Setelah selesai masak pizza , miss wani comel je =D

Lepas semua dah tersedia , masa untuk makan ! Susun meja panjang-panjang , makan ramai-ramai . Seronok ! Nama pon makan free kan , sape je yang tak suka ? Alahai , orang Malaysia mana yang tak suka barang free ? Ce cakap sikit . Kalau boleh semua benda nak free . Listen ! Eh ?

Sebahagian staff-staff Pizza Hut Banting

Kejinya . Bila ada gambar sendiri bubuh size yang paling besar . Bila tak ada , bubuh takat boleh nampak je -____- Keji zharif keji .

Tunggu masa untuk serang =)

Lupa nak bagi tau . Bukan menu makanan je yang baru , uniform pon turut baru okey . Kaler t-shirt tu serious lawa . Aku betul-betul suka . Cumanya tak ada colar . Tu je yang agak tak sesuai .


Thank you 1 juta fans like facebook page Pizza Hut . Walaupon aku kerja kat pizza hut , aku tak like pon . Muahahaha . Ada orang kata , bila aku pakai t-shirt nie , terus nampak macam budak sekolah . Ahaks , keluar muntah hijau . Umur dah nak 20 tahun kot 29 januari nie . Tapi ada kala nya betul jugak lah , aku macam nampak comel pakai baju nie . Ahaks , muntah pelangi pulak keluar .

Gambar tahun 2012 , uniform rasmi pizza hut
( Maaf , senyum sinis )

PESANAN PENAJA 


" Time aku nak berhenti nie lah gaji nak naik , aduyaii >__< "

Yeah , aku akan menamatkan perkhidmatan aku pada 27 Januari 2013 . That would be my last day working in Pizza Hut Banting . Banyak kenangan manis dan juga kenangan pahit kat sini . This experience makes me more mature and stronger . I learned a lot .

I will miss Miss Wani so much =') Suka satu shif dengan dia , suka borak-borak dengan dia , suka dengar Miss Wani bercerita =) I will miss other staff too especially Tasha , Daus , Arell , Dayang , Sue , Wak , Prakash dan lain-lain lagi . Suka bekerja dengan korang semua =)

BTW , my adik will berhenti too =)

Kan sweet adik dan abang kerja satu tempat =D

Adik lambat masuk , abang tolong punch card kan , abang lambat masuk , adik tolong punch card kan . Team work itu penting ye kengkawan =D

Okey itu jelah kot , dah tulis pesanan penaja pon still berceloteh lagi -___-
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

16 comments:

  1. haha..mmg bgus adik berdik kje tempt sme..hehe...awat nk bernti dpt offer study ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab keputusan permohonan tu keluar the end of january . dapat tak dapat permohonan tu tetap nak berhenti kerja =)

      Delete
  2. Erm... bila la nak merasa pizza zharif hidang nie... gagagaga :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang pon idak camna nak hidang . hewhew

      Delete
  3. Tk boleh bela nasihat kau tu, DONT TRUST ANYONE :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. has been editted by the author . hewhew .

      Delete
  4. Sebelum minimum wage diperkenalkan dapat berapa eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3.50 satu jam . 5 ringgit untuk satu jam OT =)

      Delete
    2. On average sebulan dapat berapa? maaf banyak tanya. Kalau rasa public sangat nak jawab, sila jawab di facebook message saya. Thanks! :)

      Delete
  5. mcm best je zharif ni kerja kat pizza. tup tup nak berhentin dah? hehe tapi takpe, ada rezeki insyAllah untuk further study. ok? Goodluck !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best best =) aah nak berhenti dahh , insyaAllah lah kalau ada rezeki sambung blajar tu , kita sambung ^__^ thanx aliff =)

      Delete
  6. ada daniel wafiy n taib.diorg kerja situ ke!?klu ye,taknak pegi pizza hut banting!huarhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dorang kerja situ , kenal ke ? datang je , jangan segan2 oke =) dorang bukan makan orang pon =) hewhew

      Delete
  7. terbaek ! lapor ...

    datang singgah sini :D

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/2013/01/menunjukkan-anu-giler.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai lah singgah pizza hut berdekatan =D

      Delete
  8. kalau nak mohon kerja pizza kan,umo brpe baru lepas nak masuk?kalau umo 15 dpt ke idak?

    ReplyDelete

Home