Monday, February 25, 2013

I'll be a student again !

Assalamualaikum


Alhamdulillah sangat-sangat , penantian aku selama ini tak sia-sia . Setelah aku dikecewakan 2 februari yang lalu , aku tetap tak putus asa mohon rayuan nie . Hari nie pendaftaran . Kelam-kabut sangat uruskan itu ini . Keputusan rayuan nie keluar jumaat hari tu . So nak uruskan semua benda dalam masa dua hari , memang chaos habis . Medical check up tak sempat buat , number pin BSN terlupa beli , yuran pendaftaran takleh nak bayar sebab ada problem dengan management UPSI , barang-barang keperluan tak beli lagi dan macam-macam lagi .
Tapi yang penting , kene daftar jugak hari nie . So nak bertolak dah nie . Kbye . 

( Pesanan penaja , pendahuluan skema ayam semua tu aku tak sempat buat >__< nampak tak aku tengah rush nie ? )

40 comments:

  1. tahniah my fwen!

    happy to hear that, yg pntg jgn pernah mnyerah
    pd keadaan!

    dekat bebenor la ngan kg ak, nti ak blik kg,
    bole ajak lepak. hikhik.

    anyway, tahniah! all the best for you, dude.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx =) boleh bawak aku gi jenjalan kalau mcm tu , hahaha . itupon kalau free lah , sbb first week nie pon dah ada 2 assignment . ponink den

      Delete
  2. Tahniah! Dulu, aku pun nak ambil psikologi. Even, sampai sekarang pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously ? yang aku tau psikologi nie pemikiran . tu je . hahahaha . pilihan rayuan sikit sangat , tu pasal amik kos nie . lagipon psikologi nie mcm kaunseling sikit2 . boleh lah kot bawak walaupon xfamiliar sangat .

      Delete
  3. congrate zharif

    from ecah hoho :p

    ReplyDelete
  4. congrats!! walopon x dpt ap yg diimpikan, tak semestinya tak ada jalan yg lain..minat sentiasa boleh dipupuk. selamat maju jaya cikgu muda :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah2 ... usaha tangga kejayaan kan .. huhu :D

    ReplyDelete
  6. Congratulation dik... belajar biar gempak. result kasi champion tau!

    ReplyDelete
  7. I akan masuk UPSI on 2/6 ..i nak tanya bilik tu ada bantal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada =) empuk dan selesa .. tp kita nie jadi manusia, mana pernah puas tidur dengan bantal satu, betul tak ? hahahahhaa

      Delete
  8. ada kos pendidikan x untuk ambilan fabuari ni..

    ReplyDelete
  9. salam...haha..mm i want to ask,,kalau kite merayu kat upsi n then cek2 dpt, kira2 berapa hari masa diperuntukkn untuk kite bersiap..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa saya, cek keputusan hari jumaat, pendaftaran hari isnin. mmg singkat masa diberi, so kne prepare awal2

      Delete
  10. kalau x amek biologi bleh x apply for this psikology course? nk brape kredit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je rasanya sbb ramai je classmates sy bukan dri budak sains

      Delete
    2. rmai x yg amek psychology course nih??? kalo x rmai mungkin snang dpat kan?

      Delete
    3. kalau intake bulan 9 memang ramai, tapi intake bulan 2 sikit je.
      senang xsenang tu tak tau lah. depends on rezeki jugak kot..

      Delete
  11. umo 21 bleh amek x course nih? sbb maktab dh xleh masok dh..T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua umur boleh... classmate saya paling tua umur 30 tahun..

      Delete
    2. Nak ajak nenek skolah skali la cenggini.. Haha ^ . ^ *sambil mesej nenek* thanks

      Delete
  12. Salam..utk ambilan bln februari tu kena mohon bila ye ?
    semua course ada ke ? actually dah tmuduga bulan 5 aritu..tpi blom ada rezeki... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak silap saya bulan 10 or 11 mcm tu. kne rajin tengok surat khabar. sbb tak pasti. lepastu temuduga awal bulan januari. then result bulan 2. ini masa saya lah, masa awak nanti saya tak tau lah kot-kot dah ada perubahan ke.

      btw takper, jangan sedih. insyaAllah dapat nanti. saya pon dah almost give up dah masa nie. but then alhamdulillah saya dapat, always percaya pada rezeki Allah =)

      gudluck ! ^__^

      Delete
    2. ohhh.. okay... ThankS.. :)

      Delete
    3. maaf, nak tnya lgi ni, kalo minta lgi, kena ambil ujian lgi sekali ke erk.. ? tmuduga pun ?

      Delete
    4. depends on what course you ambik lah, kalau ada temuduga, ye kene temuduga lagi sekali. and about the medsi rasanya kene lagi kot...

      Delete
    5. Salam zharif..kalau mohon rayuan ambilan feb untuk kos temuduga lagi...kna buat balik ke temuduga??

      Delete
    6. rayuan biasanya untuk org yg dipanggil temuduga tp xdapat kos tu, then baru boleh buat rayuan.. kalau masa first isi tu kos yg ada temuduga, then xdipanggil untuk temuduga, means org tu xmemenuhi kriteria kos tu and maybe tak boleh buat rayuan...

      sebab masa saya, rayuan untuk mereka yg hadir masa temuduga dan xdapat sahaja.. tp xtau lah kalau yg sekarang nie.. harap menjawab soalan.. btw good luck =)

      Delete
  13. Salam, keputusan untuk rayuan ambilan feb ni, pihak Upsi akan hantar sms tak kat kita kalau kita dapat ? sebab waktu permohonan dulu diberitahu melalui sms yg kita layak untuk tmuduga dan ujian medsi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. tak. kita yang kene alert dengan benda2 mcm nie. kene rajin cek. dan rasanya hari nie budak2 rayuan dah kene daftar ...

      Delete
  14. Nk tny ni,course psikologi tu kna interview x kt upsi??aq bca kt blog student kt situ dy kta xde..btul ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau awak ikuti perkembangan blog saya nie. or terbaca post-post terdahulu sebelum post nie, mungkin awak dapat jawapannya. saya interview utk kos biology. tapi kos tu tak bukak untuk intake februari. jadi terpaksalah beralih arah kepada kos-kos lain yang ditawarkan. dan saya pilih psikologi.

      kos psikologi memang tak ada interview pon.

      Delete

Home