Monday, February 4, 2013

Life is not always good

Assalamualaikum



Hidup tak selalunya indah . Kadang apa yang kita impikan , tak semestinya kita dapat . 
Kita hanya mampu merancang dan selebihnya yang Maha Esa tentukan . 
Hidup tak sentiasa di atas , kadangkala kita akan ke bawah juga . 
Bila di atas , kita alpa . Alpa dengan keseronokkan dunia . 
Bila berada di bawah , baru kita sedar , kita bukan sesiapa . 
Kita perlukan Allah , untuk berjaya . 
Mungkin gagal hari ini , mungkin berjaya esok lusa ? Kita tidak tau .
Yang penting kene usaha , doa dan tawakal . 

I've been rejected so many times . People keep saying NO NO NO .
I used to it already .  
I may be sad , but it's just for temporary . I'll be laugh later then .
Well said , what doesn't kill you make you stronger . 
I believe , one day there will be someone say YES to me .
It's just a matter of time , that's it .

PESANAN PENAJA 


" Langit tak sentiasa cerah , kadang ia mendung juga "

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

20 comments:

  1. Jangan berhenti hingga ke akhir garisan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang ada rasa mcm nak berhenti =') tapi masih lagi mengharap

      Delete
  2. Allah dah rancang sesuatu yg lebih baik utk kau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkinlah kot , apa lah agaknya yerp =( hurmmm

      Delete
  3. usaha sampai dapat ......... entry perangsang nih..keep it up :)
    never give up !nice saying...

    ReplyDelete
  4. Sabar Zharif! Usaha lagi. Jangan putus asa. *Walaupun aku tak sure sangat apa yang berlaku, tapi aku dapat agak*

    All the best! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah betul lah tu tekaan kau tu =D thanx =')

      Delete
  5. ryte ! tak salah lagik nice thought , kalaw ramai pikir macam nih , dapat kurangkan sikit gejala bunuh diri ..

    *err , ade kaitan ker ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunuh diri tu jauhkan lah >__< tak masuk syurga nanti =)

      Delete
  6. zharif .. sabar keyh ,. Mungkin itu bukan yg terbaik :) insyaallah .. Allah maha Adil . Dia da rancang sebaik2 rancangan untuk Zharif keyh :D .. tersenyum laa selagi mampu even hati rasa sakit keyh :) btw nice entry .. ^^

    ReplyDelete
  7. bangkit!! jgn mudah mengalah. terus bangkit . Allah dah rancang yg terbaik, berusahaa jgn putus asa

    ReplyDelete

Home