Thursday, February 14, 2013

Seoul Garden with friends

Assalamualaikum 

Dengan broadband berkelajuan siput , aku tetap menggigihkan diri untuk update blog nie . It's now or never . Sebab hari nie , jam 7 pagi nanti aku akan bertolak ke Pulau Pangkor . Cerita Pulau Pangkor bakal menyusul so cerita nie akan tertangguh . Due to xnak tertangguh banyak post , aku updated sekarang demi pembaca sekalian alam .

Mukaddimah apakah ini ? Abaikan ~

Semalam aku keluar dengan kawan-kawan . Kitorang kawan since sekolah menengah lagi . Kiranya kitorang nie macam best friend forever lah . Sekarang semua dah busy dengan haluan masing-masing . Jadi agak susah untuk kitorang berempat berkumpul sekali . Jadi dengan izin Allah , ceyhhh skema . Kitorang set tarikh untuk berjumpa . So pada tanggal 13 Februari 2013 kitorang pon berjumpa =)

Agak tragik jugak perjumpaan kitorang nie . Pagi tu hujan renyai-renyai . Renyai-renyai pon lencun jugaklah aku di buatnya . Baru nak tayang baju baru beli kat Times Square hari tu . The boys kene naik motor menuju ke rumah Fadzilah . Jauh jugak lah rumah Fadzilah nie dari rumah kitorang bertiga . Kitorang bertiga nie duk berjiran . Satu dok kampung sebelah , hak satu lagi satu kampung dengan aku .

Sebaik sampai sahaja di rumah Fadzilah , kitorang pon menggunakan perkhidmatan kereta bapak Fadzilah . Dan part yang paling tak tahan , bapak dia siap bagi duit minyak lagi RM50 hengget . Bapak kau ada ?

Kitorang nak pergi makan dekat Seoul Garden di iOi Mall dekat Puchong .

Tisu pon jadi lah -__-


Seoul Garden nie tempat makan ala-ala Korean tetapi berkonsepkan steamboat and grill . Kawan aku dua orang nie memang hantu Kpop so what can i do , just follow -__-

Dan yang paling penting , aku makan kat sini FREE ! Salah sorang dari kawan aku tu belanja kitorang bertiga dan berharap namanya tidak disebutkan di sini . Awal-awal siap bagi warning kat aku .

" Zarep , kalau kau nak tulis blog jangan mention nama aku belanja korang "

Kitorang berempat =)

Nie dua orang hantu Kpop

Sesi memilih makanan

Muka tak sabar nak lahap tapi kene tahan sebab nak bergambar

Dah lama tak berkumpul berempat , so memang banyak cerita-cerita hangat terpendam di dalam hati . So memang masa nie lah terluah segalanya . Habis huru-hara satu kedai tu dengan gelak-tawa kitorang berempat . Kalau Kiah propa dengar kitorang bergosip boleh menangis tau >__<

Hebat tak hebat kitorang berempat nie ? Lebih baik cakap hebat sebelum aku halau korang semua dari sini . Cepatt !

 Fadz kau macam ketawa sensorang je ?

Why is everyone look at me ? Am i that gorgeous ?

Terus maintain pose sebab ada orang acu kamera 

Dekat 2 jam lebih jugak lah kitorang melahap kat dalam tu . Harga nya lupa nak ambik gambar , tapi kalau tak silap satu kepala RM28 hengget bagi dewasa . Harga bagi kanak-kanak aku tak amik port sebab aku sedar aku di tahap dewasa . Sekian .

Lepas tu kitorang gi masuk dekat 6D Motion Adventure .

Tukang promot 

Put your spec on

Harga tiket masuk , satu kepala RM15 hengget . Tapi kalau beli 3 tiket , percuma satu tiket . So kitorang just bayar RM45 hengget je . Again , yang nie pon orang tu belanja . Maklumlah , budak tajaan JPA kan . So mewah sikit . Huhu . Rata-rata kawan-kawan aku yang under JPA semuanya jenis murah hati . Suka belanja kawan . JPA nie bila lah nak taja aku . Tak dapat tajaan JPA , datin-datin kat luar sana tu pon boleh lah . Eh ?

Lepas tu tengok-tengok baju sekeliling , beli then blah . Ehemm , aku tak mampu *sad life*


Masa untuk pulang . I was running out of time . I'm going to Seremban after this . So time is kind a cemburu detik-detik girang bersama rakan-rakan .

Mesti korang baca sampai dua kali , lepastu sebut " Girang ? "

PESANAN PENAJA


" High school friends will always be the best-est friends we've ever had "

If you did ask , yes i am the one who tunduk at the front line . When the picture came out on 2010 , i was like terhantukkan kepala at the dinding . This picture is epic ! I miss my high school friends ='(

I am totally not miss my school , definitely ! I am really sure about this .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

16 comments:

  1. Maka, murahlah rezeki orang yang belanja itu :)

    Jealosu tengok korang keluar ramai-ramai. Makan makanan Korea pula tu >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok2 ajak farah pulak lahh..jom farah!!

      Delete
    2. Boleh je! :)

      Btw, typo pula.

      *jealous.

      Delete
    3. the more the merrier =D jom jom !!

      Delete
    4. Boleh! Boleh! Next time will be my treat pula. *kalau setakat keluar4-5 orang* :D

      Delete
  2. hahha, yg sue perasan zarep sorang tak pakai spec.. kihkihkih XD .. murah betol hati kawan tu, mohon belanja sue pulak ! kita pon x mampu :( hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. maklumlah , org banyak membaca mestilah pkai spec mata , kita nie je yg xbyk mmbaca . hahaha

      Delete
  3. Assalamualaikum adik zarep! haha kau ni buat lawak selalu sambil baca blog ni. hee ehh akak belum pernah try seoul garden. harus bawa suami makan sini eh? hehheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai lah mkan sini , sodap dn puas hati =D

      Delete
    2. insyallah dik. nanti akak tanya abg dulu :)

      Delete
  4. euwww, zarep tolong jgn perasan kiteorg pandang kau ye..krik krik krikk..
    btw, best giler semalam..akhirnye dapat jugak lepak cmni lagi..thankz zarep sudi lepak walau kejap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah zarep ! pndai kau edit gmbar utk kpntingn peribadi =="

      Delete
    2. ceyhh ayat mcm aq nie busy sgat je xde msa utk kluar *rsa artis kjap* lpas nie keluar lagi yer =) kalau nk belanja lagilah bagos =D

      zuhair : mne de mmg korang pandang aku pon >__<

      Delete
    3. nnty tunggu elaun tunggakan aq masuk jom enjoy lg..hahaha

      Delete
  5. walaweh dah dekat sangat la kat rumah aku. bosan doh g ioi nuh. pergh padahal, takde masa kan sebab kerja. muka gangster seh zaman sekolah dulu. haha. zaman sekolah paling awesome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahh dekat ke ? xtau pulak , huhu . mahal2 jugak baju2 kat situ . zaman skolah mmg awesome ! ^__^

      Delete

Home