Sunday, March 31, 2013

Instagram dan Keek

Assalamualaikum

Di alam arus permodenan nie , aku tak nak lah nampak macam pedalaman sangat kan . Lagipula aku nie masih muda bergetah kan , so kene lah up-to-date sikit . Kang benda-benda cikai pon tak tau , apa pulak kata orang kampung nanti . Tak gitu ?

Aku nie baru mula-mula berjinak dengan instagram nie , masa mula-mula dulu rasa macam batak sangat dengan instagram nie . Yelahh kan , muka dok bersepah jerawat tuptup edit guna instagram semua jadi licin . Tak ke ohsem tu ? Tapi kalau jerawat kau jenis hidup tinggi bak gunung berapi yang mengeluarkan larvanya , instagram memang xdapat nak bantu . Better pergi cari solution lain . Kertas pasir ke , apa-apa lah .

Nampak tak perubahan yang ketara tu ?

Ini instagram aku , ce klik ce klik ------> http://instagram.com/zharif93

_____________________________________________________
Iklan

Tadi family aku datang melawat =) hewhew
_____________________________________________________

And baru-baru nie pulak kecoh pasal Keek . Artis pon ramai dah buat acc keek nie . Siti Nurhaliza pon ada tau . Aku pon tak nak kalah jugak , maka siang tadi aku installed software keek nie and buat acc . Nampak tak permainan dia ?

Kalau instagram tempat untuk upload gambar , keek nie pulak tempat untuk upload video . Video nya tak panjang , paling lama berdurasi 36 saat . Jadi kalau nak share video anda terus lalu phone , keek nie lah application paling sesuai .

Ini keek aku , ce klik ce klik ------> http://www.keek.com/zharif93

BTW , kalau tak ada dua-dua acc nie bukanlah ketinggalan ke apa . Ini cuma untuk suka-suka je pon . Tapi kalau facebook pon tak ada , hah yang tu baru kita rasa orang tu ketinggalan =D

PESANAN PENAJA


" Frankly speaking , i can look good in photo BUT not in video X__X "

Minggu nie aku balik , maka akan bermula lah cuti mid-sem aku =)
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

12 comments:

  1. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx thanx =) ini mesti datang dari entri kucing nie . hewhew =D

      Delete
  2. zharif got 1k followers..congratez!!
    lma x singgah blog nie, mcm2x jadi..
    btw sya x pernah tahu psal KEEK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dah cecah 1k followers =)
      sy pon baru tau pasal keek nie , huhu

      Delete
  3. Seriusly saya memang tak ada instagram, dan tiba2 ada pula keek apa kebendanya itu, sekarang ada pula tentang wechat, oh man. Banyak sungguh aku ketinggalan. :3

    Tetap setia dengan Facebook, Twitter dan Blog. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wechat pernah dgar tp xbuat lagi =) apa bondo tu wechat ? hahahha

      sama lah ! still setia dekat fb twitter and blog . now instagram dah masuk senarai . hahaha

      Delete
  4. first time aku dengar pasal keek.
    sila buat akaun wechat pulak sekarang.
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wechat untuk semua phone ke ? bukan untuk blackberry je ?
      fungsi dia apa mira , aku tak tau . hahaha

      Delete
  5. Assalamualaikum. ahhaha. wechat pun tengah hot skrg. hee. akak malas nak buat KEEK. tak suka buat video. ahahhaha. akak dah add kamu d instagram - sheilahadi. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon baru dengar pasal wechat nie =) sy pon xsuka video tp buat jugak . hahahaha

      Delete
  6. Replies
    1. sama lah , rasa mcm tu jugak . tp dah buat =D hahahahaa

      Delete

Home