Tuesday, March 19, 2013

Tutorial : The Eldredge Tie Knot

Assalamualaikum 

Akhirnya , ter-update jugak blog aku nie WALAUPON sebenarnya aku takde benda nak share dengan korang semua . Al-maklumlah , sekarang dah busy . Dulu dok goyang kaki je kat rumah , tu pasal maintain je 5 post setiap bulan . La nie , tak tau lah nak habaq macam mana .

Alhamdulillah lah dekat UPSI nie aku masih lagi berpeluang berpakaian "skema" , just like masa kat matrik dulu . So for those yang nak berpakaian "skema" , apa kata try tutorial nie . At least korang nampak lah smart dan lain dari yang lain sikit . Baru lah orang pandang , kan best orang perhatikan kita . Ahaks ~

Ini contoh berpakaian "skema" yang aku maksudkan 

Kali nie aku nak kongsi sedikit tutorial pemakaian tali leher . Tali leher nie sebenarnya boleh buat bentuk macam-macam . Tak percaya ? Cuba lah korang explore pasal pemakaian tali leher nie . Banyak benda-benda pelik yang korang jumpa nanti .

Jenis ikatan tali leher yang aku nak ajar nie nama dia " Eldredge Knot ".

The eldredge knot

Tanpa buang masa , ini lah tutorial nya .


Can't cope ? Kindly please pause and play if you dont understand .
Sorry coz got no sound . I did make the sound one but most of all , i talk rubbish . So better just shut up but tangan still jalan .

So pemakaian "skema" pon still boleh nampak smart . Anda mampu mengubahnya =)

PESANAN PENAJA 


" BTW , jangan perhati lama-lama , aku nie pemalu orang nya >__< "

InsyaAllah khamis nie aku balik Selangor =) Akhirnya aku balik kampung jugak setelah sebulan duduk kat Perak nie .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

20 comments:

  1. Assalamualaikum dik, hehehe. blog dah transformer! hehehe. menarik! bagus tuto ni. nasib baik takyah belajar hahahhahaha. semoga kerja baik2 ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumsalam kak sheila =) thanx thanx ^__^ btw sy tgh study , belum kerja lagi =P hewhew

      Delete
    2. study lagi ek? ok then. good luck adik. heyy muka adik ni photogenik. heee. sesuai dibuat model tau.... hehehhee

      Delete
    3. hahahah ye ke kak sheila =) thanx ^^

      Delete
  2. 4.45 am?memang rajin pon pepagi buta update blog..huhu..btw..nice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. al-maklumlah , student life . always tido lambat . hahahaha thanx ^^

      Delete
  3. tutorial tie plak dia. aq x tau pon apa nama ikatan tie tu.main belit je tie tu,asal jadi sudah.haha.
    untunglah dah balik rumah, aq hujung bulan 4,naty baru cuti seminggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh lamanya >___< aku awal bulan 4 nie cuti mid sem .

      Delete
  4. Nice tutorial, nak cuba juga. By the way, memang minat Madonna ke? Hew hew hew. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba jangan tak cuba =) simply just choose the song , lagipon sedap kan ^^

      Delete
  5. Ni cara ikat tie yang biasa tu ke?

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. thanx aswad =) btw gudluck untuk apa nie ? hewhew

      Delete
  7. udoh macam nk buat ketupat jer? ish, berbelit la ak nk tru style mcm ni, mujor ak pkai tie yg siap ad getah tu. ops! #kantoi! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ai , tie yang ada getah ? budak2 gila kau nie . hahahahhaa

      Delete
  8. bentuk ikatan nice... but camne nak adjust tie tu.. kena tarik yg belah besar ke???
    kan mula2 wat belah besar jd kecik...
    tak jadi pelik ke bila nak adjust tie dgn collar nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah . adjust tie tarik yg belah besar . adjust actually sikit2 je . sebab tu time nak ikat . makesure buat betul2 dekat leher . kalau buat bawah sangat nanti jadi besar bulatan dekat leher . wahh tak sangka ada org cuba buat =) thanx anon

      Delete
    2. kiranya concept pakai buang la ni... nak guna baru ikat.. -_-""
      <-- x berape nak rajin ikat tie tiap2 hari....

      Delete
    3. aah =) alaaa it takes about 3minutes time je untuk ikat =D

      Delete

Home