Thursday, June 6, 2013

Masquerade (PSYCH Dinner)

Assalamualaikum 

Finally, dapat jugak updated blog nie. Dah jawab dua paper, TITAS dan Pengajian Kenegaraan. Susahnya macam taik, nampak macam kecik tapi bila dah di lenyek-lenyek jadi besar pulak. Lepastu berbau. Perghh terbaik. Dah kenapa samakan exam dengan taik nie ? Abaikan.

Okey kali nie aku nak cerita dinner yang aku pergi 31 May yang lalu. First time pergi dinner-dinner ber-tema nie, so agak jakun sikit. Sebab tu baju, topeng and segala macam benda aku beli awal-awal. Semua stok-stok Times Square je, itu je tempat feveret shopping aku kat dunia nie. Walaupon belum teroka lagi dunia nie tapi nak jugak letak Times Square sebagai tempat shopping feveret. Lantak arr.

Ma outfit 

The dinner start at 8.00 pm. Semua segak-segak dan cantik-cantik belaka. Bukan selalu tengok orang dress up lawa-lawa macam nie. Time majlis-majlis macam nie je. Selalu kita tengok kawan kita pergi kelas sememeh hidup segan mati tak mau, sekali time dinner, perghhhh ! Terus rasa nak mintak nombor. Motifffff sangat ~

Well, lemme start with the preparation.

Gigih tol dorang nie

Rehearsal we did a day before the dinner takes place. We did sound check, decorating the stage, background, and the entrance. Not "we" lah but "they". Selaku AJK makanan yang tak pernah hadir meeting, aku tukang tolong gunting-gunting je.

Gunting-gunting with Neesa ~

 Fiza dan Bob busy siapkan montaj 

Pretty much semua ada kerja kene buat
( Laju je "peace" akak kat belakang tu yer )

Hari nak dinner tu pon, petang nya ada rehearsal lagi. Semangat betul dorang nie erk. Kagum.
Maka majlis pon bermula ~

Goodie bag 

 Para tetamu dah mula hadir

Tetamu VIP kita
Yang baju pink tu my classmate. Jadi usher, kelakar sangat. Did i spell it right ? 

 Lawa-lawa classmates aku nie =)

Dinner nie sebenarnya nak melantik ahli majlis tertinggi persatuan psikologi yang baru untuk sem akan datang, correct me if i'm wrong. And apa benda ntah, aku tak tau lah. Siap ada upacara perasmian bagai. Asal aku boleh tak tau erk benda perasmian tu sempena apa ?

Lepas je perasmian di lakukan, maka bermula lah tentatif program yang telah dirancang.

She is very talented actress, trust me. 

Lepastu sesi makan-makan pon bermula. So time nie aku bertugas untuk menyendukkan makanan kepada para tetamu. Dalam pada senduk-menyenduk tu, aku tengok lauk semakin habis. Aku dah mula risau takut makanan habis. Bukan takut tak cukup untuk tetamu, aku takut aku yang tak dapat makan, itu je. Dah bayar kot.

Maaf lah kepada pemilik lapik meja tu, ter buat alas pulak. Maklumlah, baju putih. Senang kotor ~

 Senior-senior 1

Senior-senior 2

Siann Muiz kene bertugas, majlis habis baru dapat makan 

Sesi photoshoot gambar setiap sem

Classmates ~

 Mira's face fits my mask perfectly 

With the most "steghessssful" women in the world, Yani =)

Itu dia ahli majlis tertinggi persatuan psikologi akan datang ~

Kos psikologi nie baru lagi di tubuhkan, senior kitorang baru sem 4. Xde yang graduate pon lagi. Aku kiranya batch yang keempat lah. Sem depan, senior-senior yang sem 4, 5 orang daripada mereka akan mengikuti program pertukaran pelajar selama satu sem ditanggung sepenuhnya oleh UPSI. Ada yang ke Korea, UK dan Canada. How best was that ?

Majlis tak tamat lagi, ini lah detik-detik yang paling di nanti-nanti kan, hehe. Lets the gambar states everything =) Aku terlampau malu untuk menulisnya ~


 Nama dia pon Zharif jugak, lol 



Then we had singing-singing time with sir Nuzsep spontaneously. No rehearsal for this.


Is nie dah macam YB tengah berkempen aku tengok , hahahaha

Nak laungkan slogan "1 Malaysia" ke tu ?


Classmates ~

Pandai gak main gitar sir Nuzsep nie 


Masquerade theme

Sepatutnya , pengerusi majlis or sesape lah beri lah arahan, semua yang ada mask sila pakai mask masing-masing. So that semua akan pakai. Ini semua takat bawak je, pakai tak. Macam bukan masquerade theme dah aku tengok. Ini pandangan aku lah. Papepon, best lah dinner nie. Harap ada lagi dinner-dinner akan datang =)

ps : Thanx Hafizah Ali sebab tolong amek-amek kan gambar =)

PESANAN PENAJA


" Tak sabar nak cuti sem woi >___< "

Next paper would be on 13th June, so tahniah lah sape yang buat jadual untuk exam nie.
Gap 8 hari, lepastu berderet semua paper. Good job.

Seperti biasa, blog selalu lambat update. Instagram selalu number one. Do follow me. Click the instagram icon on the left side of your screen. TenQ.

Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !



10 comments:

  1. Assalamualaikum dik, good luck with ur test! hehehe. kelakar akak baca entri kau ni. anyway akak teringin sangat nak join dinner camni. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sheila =) saya nie pon first time ad dinner2 mcm nie, best =D

      Delete
  2. pasal lapik mesej tu kelakar hehehe

    ReplyDelete
  3. Kelakar bila guna lapik meja sebagai alas.

    Tahniah la menang title Prom King tu.

    ReplyDelete
  4. muka last tu tak menahan ... nak tersembur yogurt tengok gambar tu.. hahahha, muka x sabar nak cuti.. bhhahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa, betul tu betul =) dah cuti dh, heaven gila ! =D

      Delete
  5. duit nuffnang haram

    ReplyDelete
    Replies
    1. who are you to decide it's haram or not ? a freaking god from i dont know where ?

      Delete

Home