Tuesday, July 30, 2013

Last Day Work

Assalamualaikum

Besok is my last day work maka genaplah sebulan aku bekerja dekat sini. Macam-macam benda aku belajar. Dari tak tahu, sekarang dah tahu. Since bekerja dekat sini jugak, tiap kali nampak barang elektrik je, mesti nak cek jenama. Termasuklah barang-barang elektrik dekat rumah aku. Masa mula-mula kerja under department electrical nie, rasa macam terkejut beghuk pon ada. Sebab there are so many jenama yang aku tak pernah dengar dan tau pon, I was like "Yerkk, jenama apa tu. Tak pernah dengar pon, sape lah yang beli barang letrik jenama tu, bla bla bla". Something like that lah. But then bila balik rumah, aku dapati barang letrik yang aku yerkk kan tu, ada dekat rumah aku -____-

So dari sini baru aku sedar yang selama nie aku memang tak amik port langsung pasal jenama letrik.

Kerja dekat pasaraya juga mengajar aku erti mengumpat atau dalam bahasa sopannya, gossip. Orang tu cakap begini, orang nie cakap begitu. Macam-macam cerita aku dengar. Bukan lah aku tak pernah mengumpat selama nie, halloo ! Tolong sikit erk, sape yang tak pernah mengumpat ? Liar, everybody does. Cuma kene kawal lah, tapi sometimes bila dah jumpa kawan yang ngam dengan kita, time tu memang tak boleh kawal. Hahahahahaha =D

Ragam customer ? Memang banyak ragam. Rasanya lebih parah kot daripada customer Pizza Hut. Kalau aku rajin nanti, aku update post pasal customer The Store yerp. I said "Kalau", so jangan tuntut pulak erk kalau aku tak update nanti. K bye =P

PESANAN PENAJA 


" Best dapat kerja dekat pasaraya sebab kadang macam takde kerja langsung kene buat, tapi bila ada kerja nak kene buat, masa tu macam nak menyumpah seranah je orang yang suruh kita itu ini tapi tak tolong sekali. Opsss ! Itu kira mengumpat ke uolls ? "

Name tag sepatutnya dah dapat dah tapi HR department said aku punya name tag dia tak buat sebab dia tau aku nak berhenti. Sedih dan sakit hati. Sekian.

Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.
See ya !

6 comments:

  1. Assalamualaikum dik. hehe kalau rajin, update lah hehehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sheila =) dah update dah , huhu

      Delete
  2. Tu dia, baru sebulan dah terror heheheh.. ok, kalau rajin update ye dik :D

    ReplyDelete
  3. woi sekejap gila kerja, dah ada ler duit nak shopping baju raya kan? haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja pon sbb nak dpt duit utk shopping so gaji sebulan pon dh cukup =D huhu

      Delete

Home