Sunday, July 7, 2013

Updated kehidupan diri

Assalamualaikum

Kalau korang-korang tu yang belum tau, aku dah seminggu bekerja dekat The Store Banting under electrical department. Curlasss kan kerja under electrical department.

Handphone actually tak boleh pegang tapi aku bawa nya secara haram

Terus terang aku cakap, aku memang tak tahu apa-apa pasal hal-hal elektrik nie. Tapi sejak dah seminggu kerja nie, alhamdulillah benda basic pasal letrik aku dah tau. Kalau dulu, nak tukar mentol lampu pon aku tak gheti, tapi sekarang dah gheti. Dulu nak pasang starter pon tak pandai a.k.a takut kene kejutan letrik, tapi sekarang dah boleh pasang macam orang pro. Boleh beri tepukan gemuruh sekarang. *pap pap pap pap*

Duhhh dah macam lucah pulak sound effect aku nie -____-

Seminggu bekerja juga, aku telah terkena 3 kali kejutan letrik. Tapi alhamdulillah setakat nie tak ada lagi petanda mana-mana wayar shot dekat otak aku. Still okey malah makin hensem, gituewwww.


Kerja aku mudah saja. Testing barang, cop warranty and tampal-tampal harga. Kalau stok sampai tu berat sikit lah, kene susun barang. Tapi most of the time aku cuma duduk dekat counter je tunggu orang datang. Itu je. Boring memang boring tapi best lah macam tak bekerja. Depan department aku, department cd. So layan jelah movie-movie yang ditayangkan kat situ. Head of department pon join sekaki tengok movie tau tak. Siap boleh request lagi nak tengok movie apa, amboi tak ?

Actually aku risau lah tak dapat cuti raya lama-lama. Aku akan cuba mintak cuti 2 minggu. Tapi kalau tak dapat jugak, mintak mahap lah yer, aku terpaksa resign. Bab raya pliss jangan kacau. Aku nak raya sepuas-puasnya. Ini satu ugutan okey, tolong ambik serious. Aku bekerja nie pon sebab nak duit untuk shopping raya. Itu je. Gaji bulan pertama pon dah cukup untuk ber-shopping. Huhu

PESANAN PENAJA 


" Times Square aku datang !!! Kau tunggu aku yerr "

Entry baru akan muncul lagi, tunggu naaa =)
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

10 comments:

  1. bagus ah kau..sbb kerja dengan zero experience..kalau akulah awal3 lg x bole kalau xreti apa apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari situ dapat belajar something, ye dakk =)
      lagipula, dah ini je yg dapat, terime je lewww =D

      Delete
  2. Ok la tuh, mula2 ingatkan jd maintanance yg betul2 kan lampu yg rosak..
    Janji duit masyukk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh yang itu jauh sama sekali, bukan makin elok nanti, makin rosak adalah =)

      Delete
  3. bKN KE KO beljr ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon nie, suka bergurau tau.
      memang lah tengah belajar, sekarang tengah cuti sem lah anon =P
      ishh ishh ishhh, anon anon

      Delete
  4. Bestny dpt keje. Boring kot kat rumah takde buat pape. Cuti sem 3 bulan. -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa nape tak kerja , kerja lah. leh dapat duit untuk shopping raya nanti =)

      Delete

Home