Wednesday, August 21, 2013

Berbuka puasa bersama ex-classmates 5KAA

Assalamualaikum 

Pada 4 Ogos yang lalu, aku telah menghadirkan diri dalam satu program berbuka puasa yang telah dirancang oleh kawan-kawan sekolah lama aku dulu. Dorang nie betul-betul semangat tau sembang dalam group wechat itu ini. Aku nie hanya mampu baca saja. Itupon kalau rajin baca lah, sebab biasanya kalau ada notification wechat or whatsapp nie, aku bukak tak sampai 2 saat dah tutup balik. Hahahaha.

Lokasi berbuka puasa

Maka bermula lah aktiviti pengumpulan manusia di Pantai Morib jam 6.30 petang. Lepastu baru gerak ke Hotel Impian Morib. Curlass kan makan dekat hotel. Nasib baik bayarannya cuma 31 ringgit sahaja untuk satu kepala. The food was amaazing ! Looking so delicious. Cannot wait until waktu berbuka tiba.

 I sat with them 

 Yang toleh camera tulah mastermind acara berbuka puasa nie

The other boys

We were sitting separately. Kira macam makan berpuak-puak lah nie. The mission for this gathering is to merapatkan lagi hubungan yang lama terpisah so how lah to achieve the mission if we sit separately ? Aku ingat akan ada satu meja panjang and then ramai-ramai duduk satu meja panjang tu. So dari situ kita dapat berborak dengan semua orang. Tapi sayangnya tidak. Salahkan pihak hotel sebab tak ambil berat akan situasi ini. Salahkan pihak hotel pon boleh -___-

Classmates perempuan

Classmates perempuan lagi ...

Dan lagi ..

Ehh ada lagi ... Memang ramai budak perempuan kelas aku

Waktu berbuka pon tiba, so apa lagi ? Ibarat kucing dihidangkan ikan, kucing mana yang tak selera kiah oi. Lol. Perumpamaan macam untuk pasangan kekasih yang dikahwinkan dengan bukan pilihan hati. Ke aku yang bagi perumpamaan yang salah dengan situasi makan-makan aku tu ? Confuse.

Ewahhh Jiji, serang dulu nampak =P

Now misai dah tak ada, nak raya aku cukur. So boleh lah pose ala-ala babyface gituewww

Tapi makan sikit je dulu. Lepastu kene gerak pergi solat. Biasa kalau buka puasa dekat rumah, makan sampai habis dulu baru pergi solat. Kadang, ada sampai solat maghrib jam 8.15 malam. Nauzzubillah zarep. Mana boleh melewat-lewatkan waktu solat. Ishh ishh ishh. Tapi masa nie, solat awal kot. Siap berjemaah lagi. Terus boleh buat calon suami tau. Eh ?

Isn't that make you terliur ?

Then upacara makan-makan nya pon disambung kembali. Kali nie baru lah lahap betul-betul. Ohmaigadd, stik kat sini superb delicious kot. Aku siap tambah sampai dua kali. Setiap kali tambah penuh satu pinggan. Santak buat muka badak je time nak ambil tu. Nasib baik pekerja dia pekerja bangla. So kemaluan tu tak terasa sangatlah. Aku tak mencarut okey. Harap maklum.

Banglasia is everywhere

Then we proceed to acara tukar-tukar hadiah. Me and 3 other yang in charge dalam hal nie. Mintak mahap lah agak dull sikit masa nie. Memang tak ada apa yang menarik pon. Just cabut nombor then panggil. Tamat.

Menampal nombor pada hadiah-hadiah sebelum semua orang cabut undi =)

My lucky number that night was 19 and I got this. Thanx pemilik hadiah =) 
The purple one tu gift dari Farah, souvenir from Canada and Singapore.
Cantik sangat, thanx tau =)

So itu saja. Lepastu semua bergegas nak balik. Before balik tu bergambar ramai-ramai. Seriously sekejap gila kot. Terlampau sekejap. Tak sempat langsung untuk berborak panjang. Takpe, mungkin raya nanti akan ada.

Sorang je takde budak laki kelas aku
( Baju melayu biru tu adik kepada classmate aku so dia join sekali )

Budak perempuan memang ramai yang kurang

Well now dah pon raya, memang tak ada detik nak berborak panjang tu. Papepon, best jugak lah sebab dapat berkumpul. Walaupon tak semua tapi okey lah =)

 Jiji a.k.a ketua kelas, comel je pose macam tu =D

Yang belakang sekali tu kenapa yer ? Hahahaha 

So itu saja lintas langsung majlis berbuka saya bersama ex-classmates saya.

PESANAN PENAJA 

( Aku cukup tak berkenan gambar nie sebab aku sangat jijik masa nie, tak suka tengok lama-lama )

" Tahun depan pon macam nie lagi tau =) "

Dah raya ke berapa nie baru lah terhapdet cerita 4 Ogos yang lalu. Busy sangat ke zarep oi ?? BTW, nantikan post tentang raya aku tahun nie. Ada sedikit drama yang berlaku pada hari raya pertama. Nantikan kemunculannya akan datang, tungguuuuu .....

Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

13 comments:

  1. okey tak sabar nak baca pasal hari raya kau yg ada drama tu. haha. lama gila kau kepam cerita ni, mula-mula aku ingat jamuan raya rupanya puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang pemalas mmg mcm nie, hahahahha
      entri raya tu, tungguuuuuuu............ saspe tak ? hahahaa

      Delete
  2. waa..bestnya dpt gather.. btw, whos the niqabi?
    -junior

    ReplyDelete
  3. slamat hari raya zharif..wahh lama tak dtg blog dia, dah tkr langsir rupanya. nice gathering. bila nak dtg langkawi? k rose

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak rose =)
      insyaAllah akan datang langkawi lagi, tapi bukan dalam masa terdekat nie lahh... next time kalau saya datang sana, saya hello2 akak erk =)

      Delete
  4. yang pakai niqab tu sebijik style macam member kat sini.. huhu
    seb baek name lain rupanya...

    p/s: selmat hari raye zarep :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugak ummi =) thanx for the card btw ^^

      Delete
  5. miss damn much for this moment. hahaha . raya memang tak sempat la sebab budak UiTM cutiraya 4 hari je . sedih :( but happy giler masa dapt gather berbuka puasa nie . this entry are awesome !!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiann kan korunk, xper lahh, nak watcamne. tahun depan ada lagi =)

      Delete

Home