Friday, August 30, 2013

Powerbank Pineng PN-910 : 11200mAh

Assalamualaikum

When it comes to powerbank, aku takut sangat nak beli. Yelahh, dah macam-macam cerita aku dengar. Ada yang meletop lah, tiruan lah, tak berkualiti lah. Seriously seram sangat. Tapi, lepas baca review from blog Yuyu Zulaikha yang super comel lote tu, aku mula yakin yang penjual nie sangat jujur. Dan aku percaya powerbank daripada dia juga sangat berkualiti tinggi.

Dia ialah The Faiz Ibrahim. Pembekal powerbank yang berkualiti tinggi dan dijamin 100% original. Tengok cara dia meniaga, aku yakin sesangat dia nie orang yang jujur. Dia takkan menipu lah dengan produk yang dia jual. Lagipula dia nie orang Melayu, so bertambah kuat lah kepercayaan aku kepada dia. Wait, ini bukan racist tau.

This is mine, sapphire blue 

Kenapa mesti beli powerbank Pineng nie :

1- The design. The design looks expensive. Seriously, design dia cantik gila. Colour dia pon cantik-cantik. Ada silver, gold, grey and sapphire blue. Aku beli yang colour sapphire blue sebab colour dia tersangat cantik !

2- Overcharge. Jangan risau, powerbank nie akan automatically switch off kalau battery phone kita dah penuh. Ini merupakan reason paling kuat aku memilih powerbank dari jenis nie. Lagipula overcharging kan tak elok untuk kesejahteraan battery phone kita semua. Tak gitu mak jemah-mak jemah sekalian ? Battery selamat, powerbank power pon save. So boleh cas banyak-banyak kali =) Boleh cas sehingga 4-6 kali kot, depends on jenis handphone.

3- Masa mengecas sangat singkat. Seriously cepat gila. Sungguh tak percaya. Tapi inilah hakikat dia.

4- Boleh cas almost semua jenis device termasuklah kamera, psp, ipod and whatsoever, you named it. Bagus kan ? Tapi connector untuk Galaxy tab dia tak include sekali dalam kotak tu. Kene beli asing. Tapi takpe, boleh guna galaxy tab wire yang kat rumah tu untuk cas.

Ini accesories yang terkandung di dalam kotak tu =) Pouch tu dapat free kalau korang beli.

Ini merupakan pertama kali aku beli barang online. So agak noob sikit. Bab nak bank in pon first time jugak. Memang tak pernah langsung bank in duit ke mana-mana account. TFI bukak order je, terus cepat-cepat aku order. Kalau lambat kang melepas kene tunggu next batch baru boleh order lagi. Sebab dorang menggunakan sistem batch bagi memastikan kelancaran perniagaan dorang. Quite nice jugak sistem batch ni.

Haruslah tunjuk bukti pembayaran di sini =P

Walaupon ini merupakan kali pertama aku beli barang online, tapi masa nak order tu berjalan lancar kot. Tak ada lah noob sangat. keesokkan harinya aku pergi buat payment and sertakan bukti pembayaran melalui email. Dah selesai. Lepastu tunggu lah barang yang di order sampai rumah =)

Actually i bought two, another one for my friend. Grey pon lawa jugak tau !

Packaging dia nice sangat. Siap bersurat khabar. By the way, kalau tengok dekat kotak kedua-dua powerbank di atas, aku runsing sikit. Apa pasal lain. Yang grey dia punya connector cuma ada 3, while aku punya ada 5. Untuk menamatkan segala kerunsingan yang ada, aku cecepat call pihak TFI. And aku rasa owner dia yang angkat sebab aku kenal benar dengan suara Faiz Ibrahim nie.

Rupanya yang grey tu yang terkini punya packaging. 2 connector yang kurang tu rupanya memang jarang gila digunakan so company Pineng tu dah stop keluarkan. Yelah, aku tengok pon pelik, memang tak pernah jumpa rasanya device untuk 2 connector tu tadi. So kerunsingan pon tamat.

Dual charge, and siap ada lampu kecil yang berfungsi sebagai torchlight, nice kan =)

So aku nak menyeru kepada korang semua, kalau nak beli powerbank, beli lah daripada TFI. Aku yakin korang akan puas hati. 100% original dan berkualiti tinggi.

11200mAh : RM 150
16800mAh : RM 180

Website : TheFaizIbrahim.com 
Facebook page : The Faiz Ibrahim
Full review boleh cek kat sini : Powerbank Pineng 11200mAh by Faiz Ibrahim 

Satu yang aku admire about Faiz Ibrahim nie, dia sangat sopan dan sabar orangnya. Dia juga kerap kali meminta maaf di setiap kali pertanyaan yang diajukan kepada dia. Cuba lah tengok facebook page dia tu, customer merungut, marah or tak puas hati ke, dia tetap akan balas dengan sopan dan meminta maaf. Kalau aku lah kan, aku memang dah hangen gila kot. Hahahaha

Nak jugak pose macam Nora Danish. She bought from him too. 
Ramai kot artis dapatkan powerbank dari TFI.

So order sekarang, powerbank amatlah diperlukan buat masa kini memandangkan semua battery smart phone cepat low. Pastikan yang original. Hanya di TFI , gitueee !

PESANAN PENAJA 


" Selamat berpowerbank ! Boleh lah ber-candy crush lepas nie sampai lebam =D "

Wahhh dah 6 entry untuk bulan nie, punya lah payah selama nie nak mengistiqamahkan 5 entry setiap bulan.
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

14 comments:

  1. amboiiiii... NORA DANISH yeee... jales nie... gagagaga pettakkk :P

    ReplyDelete
  2. aku pun terasa nak beli jugak. Penah gak aku pakai powerbank lain. tapi macam kena tipu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah beli dengan faiz ibrahim nie, pb tu akan tahan lama. original dan berkualiti =)

      Delete
  3. Assalamualaikum dik. akak tak beli lagi tapi pernah pm dengan dia. dia sangat humble punya orang. insyallah akan beli, tgu fulus masuk bank jeee. hehehhee. akak tergelak tengok instagram Faiz ni. ramai ada kawan dia buat gaya cam nora danish. serius lawak. kau pun sama. memang tergelak akak tengok dik. heeeeee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sheila. beli lah kak sheila kalau rasa perlu. sebab battery phone sekarang nie cepat habis. susah...

      Delete
  4. Kite masih mencari yg sesuai.... Info yg sangat details dan konfem akan beli jugak lepas ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus, beli jangan tak beli =) dapatkan di TFI je tau. hahahhaa

      Delete
  5. Samalah aku pun pernah beli nga dia..warna sama ar..biru/

    ReplyDelete
  6. Salam...ape beza biru ngn grey tu?3 connector tu cmne?xfhm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. connector tu benda kecil2 yang akan disambung kan mengikut kesesuaian jenis device yg nak dicas. cuba tengok dekat kotak tu. ada benda kecil2 kan kat tepi dia ? hah tu yang di panggil sebagai connector. saya punya ada 5 connector, kawan saya cuma 3 je.

      Delete
  7. Kalau dia buat shipping internationally, mesti aku nak beli sebab power bank dekat sini mahal gila nak mati

    ReplyDelete
    Replies
    1. takperr, balik raya tahun depan beli yerr farah =) tp mcm lambat lagi jerpp

      Delete

Home