Sunday, September 8, 2013

Semester 2 begin

Assalamualaikum

Rasa nak sepak-sepak muka sebab macam tak percaya sekarang dah berada di UPSI. Oh tidak ! My holiday is over. Menci menci menci !


Sampai sini tengahari tadi. Lepastu terus daftar kolej dekat dewan and ambik kunci bilik. Alhamdulillah, blok aku kali nie tak jauh seperti dulu. Blok aku betul-betul bersebelahan kafe. Me is happy. Dan yang lagi happy nya lagi, bilik aku berada di tingkat satu. Yeay ! Tak ada lah penat naik tangga macam dulu.


Kunci bilik haruslah ditayangkan 

Nasib baik masa aku masuk bilik nie, roommate aku tak ada lagi, so I can choose my bed. First aku tengok dulu arah kiblat, arah kiblat tak menghadap katil tepi tingkap, so aku pilih katil tepi tingkap. Yelahh kan, susahlah kalau kiblat mengarah ke katil kita. Bila roommate nak solat kita rasa tak selesa.

 Of course lah posing terbang-terbang time roommate tak ada

Taraaaa ! Dah siap kemas 

Sem nie dah tukar ampaian, dulu ampaian pendek, sekarang ampaian tinggi. 
Senang nak sidai baju

My roommate, hurmmm nak describe macam mana erk. Memandangkan ini merupakan first day aku kenal dia so aku tak berapa tahu sangat perangai dia. Tapi apa yang aku boleh describe based on apa yang aku tengok secara mata kasar, dia nie pembersih. Rasanya tak merokok KOT. Tengok gusi cantik je. Handsome, tapi handsome lagi aku, ahaks. Putih. Budak sem 3 course pendidikan Bahasa Melayu. Umur aku tak tau lah pulak. Asal usul semua aku lupa nak tanya.

Dah itu saja. Aku malas nak tanya banyak-banyak. Aku nie agak awkward sikit dengan orang baru kenal, awkward erk, bukan kekwat. Aku nie ada masalah untuk bergaul. Me is very shy person.


Siap kemas-kemas bilik, kitorang semua pergi makan dekat kafe. Now parents aku baru tau yang harga makanan dekat kafe KHAR tu tersangat lah mahal. Aku sudah berjaya meyakinkan kedua ibubapa ku untuk menaikkan perbelanjaan ku sebulan. Yeayy !! Lepastu kitorang solat then bertolak pergi pekan nak beli barang-barang aku yang masih lagi kurang. Alhamdulillah, kini kotak makanan ku penuh dengan makanan-makanan. Happy tummy ^__^

 My adik laki je tak dapat ikut hantar aku, sedihh je

Semoga panjang umur mereka berdua supaya aku berpeluang membalas jasa =')

Esok dah mula kelas, so bermula lah kehidupan sem 2 ku. Dengan lafaz Bismillah, aku merasmikan sem 2 ku di UPSI. Korang mampu rasmikan sem sendiri ?

PESANAN PENAJA 


" 4 hari kelas start jam 8 pagi , 4 hari jugak kelas habis jam 7 petang. 
Jadual hari jumaat aku kok macam tu >__<  " 

Siap pon updated. Next entry aku akan updated cerita 7 Sept pulak yer. Saja dahulukan post nie. Besok kelas jam 8 pagi, nak kene tidur awal ke ? Besok jugak nak kene uruskan segala yuran-yuran. Mohon dipermudahkan urusanku besok....

Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.
See ya !

18 comments:

  1. meh saya sepakkan. haha. oh saya dulu pun slalu pilih katil2 kalo dtg awal tapi x tengok arah kiblat.so kdg2 terkejot pagi2 tu nmpak kwn menyembah kite pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya start masuk sini baru lah tgok arah kiblat, masa dekat matrik dulu pakai redah je katil mana =)

      Delete
  2. hai KHARians~ *lambai2 tgn dr blok 8..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai-hai *lambai-lambai tangan dari blok 4* =D

      Delete
  3. selamat belajar.suke tgk bilik tuh.bersih.baru kool!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope sampai habis sem lah kemas mcm tu =) hahahhaa

      Delete
  4. kuo dengan khar, kuo malah lagi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. you mean mahal right ? entahlah, tak pernah pulak beli makanan dekat kuo

      Delete
    2. haha.. yap. silap tulis pulok.. besa beli dekat khar, murah sikit dari kuo.. lagi banyak pilihan..

      Delete
  5. Assalamualaikum dik, pasal External Hard Disk tu.. awak punya boleh buh password ke? Akak punya tak boleh lah. huwaaaaaaa. baru tahu ada hard disk yang boleh buh password. menyesal tak amik tahu dulu... awak pakai brand apa dik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dak ofis akak cakap, nak buh password tu kena ada software. betul ke dik?

      Delete
    2. Waalaikumsalam kak sheila. saya pakai jenama WD Passport. password tu kne ada software, masa saya beli, software dia dh memang ad dlm HD nie. ada software tu yg harga dia mahal sikit dari HD yang lain. tapi berbaloi lah jugak sebab in case kalau HD kita kene curi, xde lah dorg dpt bukak file2 kita dalam tu =)

      Delete
  6. broBkn ker blok ko ni skali ngn bdk diploma pompuan?,x intai2 ker?hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sekali dengan perempuan, bukan budak diploma lah, budak degree. katanya lepas budak diploma balik cuti, dorg akan berpindah. tp xtau lahh mcm mna nanti. setakat nie xde plak dengar lagi kes intai-mengintai nie. lagipun lelaki dilarang naik tangga ke tingkat 2. begitu juga perempuan, dilarang lalu kawasan tingkat 1....

      Delete
  7. khar ea ? sy kuo , sem 1. slmat brkenalan. =)

    ReplyDelete

Home