Wednesday, November 6, 2013

Masa itu berharga

Assalamualaikum

Seriously aku rasa sekarang nie rasa macam sesak sangat. Sampai satu tahap aku rasa macam " ya Allah bila nak habis nie >__< ". Dibebani dengan pelbagai kerja yang tak sudah-sudah.

Dengan assignment nya, dengan komitmen jawatan yang diberi, dengan meeting nya, dengan program sana sini, dengan kerenah lecturer yang maha cerewet lagi, you named it ! Semua ada. Dah macam pakej astro tau. Tahu-tahu je bil beratus-ratus hujung bulan sampai rumah, cerita nya yang ado. Ulang dekat 10 kali sampai naik jemu tengok. Astro kah ini ? Dah kenapa tetibe masuk cerita astro nie pon aku tak faham dah -___-

Aku tengah cuti mid sem nie seminggu. Tapi cuti mid-sem kali nie tak rasa macam tengah cuti. Banyak benda nak kene buat and nak kene siapkan. Habis cuti je terus mid-term. Mati.

Kalau dulu, cuti-cuti nie meriah bagi aku. Macam-macam aku buat. Pergi situ pergi sini. Ada je benda aku buat. Kalau dulu boleh pasang lagu Jennifer Lopez On The Floor kuat-kuat dalam bilik and joget-joget like there is no tomorrow, tapi sekarang dah terbatas. Tak boleh nak buat selalu sangat >__<

Tension sangat nie -____-

Sekarang nie cuti menghabiskan masa duduk mengadap laptop buat assignment and buat research. Research lah sangat kan. Perkataan nak ala-ala saintis je, tuihhh ~ Aku cuti seminggu tapi hari nie aku dah kene balik UPSI. Sebabnya program yang kitorang rancang pada 14 November bertukar tarikh ke 8 November which is Jumaat nie. So nak tak nak kene lah korbankan masa cuti untuk prepare aktiviti yang kitorang rancang nak buat di tempat kejadian tu nanti.

Seriously chaos gila kot, sehingga terabai blogku ini. Jenguk pon kengkadang je. Sedih.
Semoga aku boleh survive sehingga tamat degree aku nie.

PESANAN PENAJA


" Time is priceless "

Keji tak letak gambar sendiri besar-besar ? Hahahaha. 360 pon tak dapat nak cover jerawat di dahiku itu. Masalah betul lah bila jerawat mula naik nie. Menci tau >___<

Entri Oktober tak sampai 5 post pon T__T Kata dulu awal tahun nak istiqamah 5 post setiap bulan. Suka tipu tau zarep nie.
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !

14 comments:

  1. assalamualaikum dik.. semoga awak boleh grad dengan sukses. in shaa Allah. jangan tensi2 okeyy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sheila =) terima kasih kak ^^ insyaAllah i'll try my best

      Delete
  2. 5 entri ebulan tu kire ok la... dari aku, log in je blog hari2, tp haremmm nak update.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp tak jugak sampai 5 entri sebulan.. sedih je entri bulan oktober tu >__<

      Delete
  3. lecturer mane yang cerewet tu ?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ada lah =P macam kenal je nie sape.. uhuk uhuk

      Delete
  4. Sama! cuti tak macam cuti jer. KMPP terbaikk lagi lah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu betul.. KMPP dulu even jadual pack dri pagi sampai ke petang, tp still oke.. dh masuk U nie perghh macam2 kerja kene buat

      Delete
  5. YEss time is priceless dik.. apa2 pun ko kena tabah dik.. biar susah2 dulu.. sok sok dah abes belajar nanti senang hidup..
    akak doakan ko berjaya ok.. chayokk zarep!! =)

    yang penting jgn abaikan blog ni..nnt akak sesak napas asek menunggu entry baru dari ko hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak zaza =D mmg kne tabah sangat sekarang nie .. huhu
      insyaAllah tak terabai blog nie.. hihi akak pon jgn abaikan blog pulak ye, sy selalu gak stalk blog akak =D

      Delete

Home