Tuesday, December 31, 2013

Arabian's Night (PSYCH Dinner)

Assalamualaikum

Pada 20 Disember yang lalu, telah selamat satu majlis yang bagi aku sangat memberikan aku tekanan yang amat tinggi. Al-maklumlah, pengarah program lah katakan *usap bahu*

Actually tak bangga pon. For me, ia sangat membebankan. Tobat dah lepas nie tak nak lagi ada apa-apa jawatan tertinggi dalam sesuatu program. Kalau boleh cuma nak jadi pengikut je. Tak perlu nak risau apa-apa. Tinggal bayar je berapa yang kene bayar then pergi program tu.

Preparation for the dinner, uisshh tak yah cakap lah. Setiap minggu ada meeting. Ada satu kali tu kitorang buat meeting kat masjid, lepastu kene halau. Time tu jugak suruh blah, memang panas lah hati nie masa tu. Nasib baik rasa hormat diri ini terhadap warga tua masih lagi tinggi, kalau tak memang aku cari kereta dia. Motif cari kereta dia ? Lol aku mana berani belasah orang, belasah kereta dia berani lah. Hahahahaha.


Lepastu berpesta durian =D

Banyak masalah nak buat dinner nie. Tarikh bertukar-tukar, tempat bertukar-tukar, yuran makanan bertukar-tukar. Nape tak tukar je pengarah dia sekali ? Senang sikit kerja aku. Hihi. Yuran 7 ringgit je so memang banyak lah cost yang kami kene cut.

Dengar cerita sampai 5 pagi dorang buat banner nie, whoahhhh *matapanda.jpg*

One way to cut cost by using recycle things to decorate the place

And then the dinner pon took place .. Pong pang ping pong jantungku berbunyi. Begitu sekali bunyi jantungku.

Me and yani at backstage before the guests start to come, still try to memorize the speech

This is our photo booth =) Kami rasmikan dulu ^__^

This is the main stage 

So sebagai pengarah program, aku kene duduk dalam bilik VIP dan layan VIP-VIP yang dah sampai sementara menunggu VIP lain sampai and that was the most awkward 30 minutes of my life. Krikk krikk bunyi cengkerik. Aku asyik tengok jam tak sudah-sudah, bila lah dorang nak panggil naik nie -___-


Hah nie lah dia Zharif Zakki. Dia nie YDP, Yang Di Pertua kelab PSYCH, aku pon YDP jugak, Yang Di Pinggirkan. Lecturer selalu confuse dengan nama kami berdua. Tapi tak apa lah, nak buat macam mana. All this while aku ingat nama aku nie dah kira unik sangat sebab jarang aku jumpa nama aku nie. Tut tup boleh pulak jumpa kat UPSI nie, kos yang sama pulak tu, umur pon sama, tapi cuma berbeza sem je. Alhamdulillah lah nasib baik ada si Zharif nie, dia lah yang banyak berborak dengan VIP-VIP tu semua. Nak harapkan aku berborak ? Tanya sepatah, jawab sepatah lepastu tayang braces. Tamat macam tu je perbualan. Hampehh.

Majlis dimulakan dengan perarakan masuk VIP ke meja makan. Lepastu persembahan pembukaan oleh AJK aktiviti. Then kata alu-aluan dari perasmi dan pengarah program. Ketaq aku masa nie. Dah lah ucapan dalam english. Perghhh berhabuk jugak lah slang omputih aku masa tu. Tengah mandi hafal, sebelum majlis hafal, tiba masa nak bercakap, habis semua lupa. Choii sangat.

I don't know what happened with both Zharif in this picture. Yang Prof Salami tu tak sudah-sudah dengan simbol R4BIA dia tu.. Satgi ada lagi gambar dia begitu. Tak percaya , korang tunggu. 

Persembahan pembukaan.

2 April 2015, just added.

Gimik perasmian


Nama dinner nie Senandung Kasih Terukir Puisi, ianya merupakan majlis amal makan malam. Kami menjemput anak-anak yatim dari Pusat Penjagaan Anak Yatim dan Miskin Baitul Mahabbah, Tanjung Malim. Tapi malangnya sekarang kan tengah bulan cuti sekolah jadi anak-anak tu tiada di rumah penjagaan. So yang hadir cuma wakil dari rumah tu je, Ustaz Hazan nama dia, pemilik pusat penjagaan tu.

Someone is trying to reach the food, i can see that !


Menu pada malam itu ialah nasi beriyani, yang mana ia sangat sedap bagi aku. Meja VIP ada extra menu iaitu daging kambing. Makan dengan VIP nie tak best sebab tak nikmat, makan kena sopan. Tapi dalam pada tak nikmat tu boleh juga tambah nasi, acano tu Zharif ?

Marilah kita tengok tetamu yang hadir =)

Sem 1 students 

Emcees for the night, good job for both of you yang banyak memeriahkan majlis =) 

Sem 1 students

Sem 1 students

Sem 1 students

Sem 1 students

Abg chik berserta isteri dan junior-junior sem 1 nya

Sem 2 students

Looking beautiful my classmates =D

Yani and Qasha =)

Pelajar-pelajar lelaki sem 3 kecuali yang beserban merah tu

Makan jangan tak makan =)

Sem 3 students. Uishhh awak sombongnya tak nak pandang kamera >__<


Sem 3 students 

But two people there, i'm not really sure whether they are sem 3 students or they aren't

Sem 3 students 

Semua classmate aku. 3 dari kiri classmate subjek Kemahiran Asas Kaunseling. 
Then another 3 yang kat tengah-tengah tu classmate for Educational Psychology, 
Another 2 tu, classmate untuk subjek Budaya Keusahawanan. 

I think this is sem 4 students

Sem 5 students

Yang depan sekali tu timbalan YDP PSYCH, kak Ilyani nama dia. Suara dia lembut je, serious best dengar dia bercakap.

Yang tudung hijau tu, nama dia Najwa atau nama komersial dia Najwa Ashim. Dia nie jenis kelakar and suka buat lawak. Aku suka dengar dia ketawa. Dia nie jaguh catur. Jangan main-main, dia dapat emas kot time Super UPSI hari tu.

Yang tudung purple tu nama dia Atiyah, dia nie muslimah rock. Dia jenis ganas sikit tapi at the same time berpakaian ayu dan sopan. Dia pernah cakap kat aku dia tak dapat terima lelaki kulit putih. Bagi dia macam jambuuuuu sangat.

Sem 5 students, my senior =)

Sem 5 students

Nie semua classmate subjek Kaunseling Keluarga aku. Tak tahu pon dorang datang dinner tu. Tahu-tahu je ada gambar.

Ada ramai lagi tetamu, tapi ini je yang mampu disumbatkan dalam nie.
So let's proceed dengan persembahan yang dijalankan pada malam tu.

Ada persembahan nyanyian

Ada nasyid

 Ada tarian

Ada peragaan baju, Adriana Lima tengok mau menangis nie. 

Macam-macam jenis persembahan ada. Menarik kan =) Selain itu juga kita ada cabutan bertuah. BTW dinner kali nie tiada tittle Prom king dan Prom Queen like last dinner did. Asalnya kita nak buat, tapi kene cut cost kita cancel kan benda nie. Actually boleh je kalau nak buat cumanya masa terdetik nak buat tu dah last minute so tak ada lah buat.

Si pemberi hadiah nampak lebih gembira daripada yang menerima, terbalik nie

One of our senior just came back from an ISEP programme =) 

Lepas semua persembahan selesai, so acara kemuncaknya adalah sesi bergambar beramai-ramai.

Look ! Prof did R4BIA's symbol again =)

Tengok dia dah merajuk kita asyik perli dia punya simbol, terus tak nak pandang kamera


Opppssss he did it again =D I cant stop laughing lol 

Those faces reaction in front are priceless =D

Okey that's it ! Majlis tamat dengan jayanya. Alhamdulillah, everything went smooth as planned.

With Nurul Atiyah, dia pernah ketawakan cara aku bawak kereta -___-

Pakaian saya merupakan jubah adik lelaki saya, Zahin. Memandangkan dia bersekolah di maahad tahfiz, maka berlambaklah jubah dia dekat asrama tu. I have none. So I called my mom to borrow one jubah from him, but i told her to pick the nicest one. My mother took two coz she knows that i am very cerewet when it comes to baju-baju nie. Bakal isteri, awas ini salah satu sikap buruk saya. Hehe. So she let me decides which one i prefer to. Then i change the jubah into the look that i want, i buy those manik-manik and butang cina and then i sew it.

PESANAN PENAJA


" Thanx for coming everyone =) "

Special thanx to my team. I can't thank you enough for all your hard work and help making sure everything went off without a hitch. You guys truly are outstanding team. I have enjoyed to seeing such enthusiasm in you guys, my RAPAT fellas, sem 1 students, Syakila and Asma' =)  I hope we have an opportunity to work together again. But of course not doing something big like this, tobat dah ini yang last please.

All the pictures above are not mine event though some of them are from my camera but still, I'm not the one who taking those pictures. I was busy layan the VIPs or the correct sentence is busy mengsenyapkan diri depan all the VIPs. If you think your face doesn't look good in the picture, i am sorry coz publish it here. Any request to get that off, you are welcome to do so.


By the way, my matriculation friend will go for international humanitarian mission on 7 - 11 March 2014 in Kambodia, so her university raises some funds right now. You can go to her page for the details, Click . Any inquiries you can call her at 0176490644 or email her at diela_5300@yahoo.com . If you know somebody that can helps for this mission or even yourself wants to help in this mission, do contact her. Every good things we do, it's all count by Allah. Thank you for your kindness =) 

Now saya sedang exam. Cuti sem kian hampir, itu yang saya tak sabar sangat =D Selamat tahun baru !!
Yang baik datang dari Allah, yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim.

See ya !


6 comments:

  1. Aku nmpak Aiman Bahnan dlm satu gmbar kau tdi. Betul ke tu Aiman Bahnan? hahahhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. You know him adi ? Wow what a small world...

      Delete
  2. wow .nice review. by the way makanan malam tu sangat sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :) agaknya anon nie sape lah erk ... *curious*

      Delete

Home