Sunday, March 31, 2013

Instagram dan Keek

Assalamualaikum

Di alam arus permodenan nie , aku tak nak lah nampak macam pedalaman sangat kan . Lagipula aku nie masih muda bergetah kan , so kene lah up-to-date sikit . Kang benda-benda cikai pon tak tau , apa pulak kata orang kampung nanti . Tak gitu ?

Aku nie baru mula-mula berjinak dengan instagram nie , masa mula-mula dulu rasa macam batak sangat dengan instagram nie . Yelahh kan , muka dok bersepah jerawat tuptup edit guna instagram semua jadi licin . Tak ke ohsem tu ? Tapi kalau jerawat kau jenis hidup tinggi bak gunung berapi yang mengeluarkan larvanya , instagram memang xdapat nak bantu . Better pergi cari solution lain . Kertas pasir ke , apa-apa lah .

Nampak tak perubahan yang ketara tu ?

Ini instagram aku , ce klik ce klik ------> http://instagram.com/zharif93

_____________________________________________________
Iklan

Tadi family aku datang melawat =) hewhew
_____________________________________________________

And baru-baru nie pulak kecoh pasal Keek . Artis pon ramai dah buat acc keek nie . Siti Nurhaliza pon ada tau . Aku pon tak nak kalah jugak , maka siang tadi aku installed software keek nie and buat acc . Nampak tak permainan dia ?

Kalau instagram tempat untuk upload gambar , keek nie pulak tempat untuk upload video . Video nya tak panjang , paling lama berdurasi 36 saat . Jadi kalau nak share video anda terus lalu phone , keek nie lah application paling sesuai .

Ini keek aku , ce klik ce klik ------> http://www.keek.com/zharif93

BTW , kalau tak ada dua-dua acc nie bukanlah ketinggalan ke apa . Ini cuma untuk suka-suka je pon . Tapi kalau facebook pon tak ada , hah yang tu baru kita rasa orang tu ketinggalan =D

PESANAN PENAJA


" Frankly speaking , i can look good in photo BUT not in video X__X "

Minggu nie aku balik , maka akan bermula lah cuti mid-sem aku =)
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Friday, March 29, 2013

GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI

Assalamualaikum 

I am not really into this giveaway-giveaway thingy BUT this giveaway that i want to participate is the easiest and the most reasonable giveaway i've ever seen . Selama nie , aku nampak orang buat giveaway-giveaway nie , macam entah pape . Nak kene like banyak benda . Like fanpage dia , follow twitter dia , like gambar contest dia , follow blog dia , like fanpage sponsor ( bukan takat satu dua je , tapi beribu pages nak kene like ) , follow twitter sponsor lagi , follow blog sponsor lagi , lepastu nak kene tag kepada XX orang lah ( kalau kurang , penyertaan terbatal -___- ) and la nie aku nampak wajib follow instagram mereka .

I was like dafuq ? 

Seriously , is that necessary to like all pages you own ? This is all rubbish and disgusting . Mohon terasa lah kepada sape-sape yang pernah buat macam nie . Memang entri nie khas untuk korang pon . Wakakakaka .

Dan sebab itulah , aku tak pernah participate any giveaway . Because of this things lah . Kalau setakat suruh follow blog dorang okey lagi . Tapi ini sampai dah melampau tahap cipan .

BTW , this entry should be simple -___-

Okey straight to the point , ceyhhh . Padahal mukaddimah dah sampai 3 perenggan baru nak masuk isi . Tuihh . Giveaway yang aku nak join nie datang dari abang Edy Zaidi , so boleh lah terjah blog dia ----> http://www.danielzaidi.com/

Ini hadiahnya , Fridge Magnet =)

Segala info tentang giveaway nie boleh lah rujuk blog abang Edy Zaidi sendiri . Senang kan nak join ? Korang pon join lerr . Bukan suruh buat apa pon , cuma tulis entry je =) Hewhew

PESANAN PENAJA 


" Semoga aku bernasib baik kali ini , Aminn "

Aku nie agak tak bernasib baik sikit bab-bab join contest dalam laman sosial nie . Tapi aku pernah lah jugak menang satu , contest Iftar with Maria Elena . So ini membuktikan yang aku nie xde lah bernasib malang all the time , Ye dak ? Huhu .....

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Wednesday, March 27, 2013

Family reunion

Assalamualaikum 

As everybody knows , minggu lepas aku balik rumah . Setelah sebulan dekat Perak , akhirnya pulang juga ke Selangor . Alhamdulillah sangat-sangat dapat balik walaupon pada mulanya ada halangan yang mendatang tak bagi aku balik . Tapi di saat-saat akhir halangan tu pon dapat dibanteras dengan jayanya ( tak payah di saat-saat akhir sangat lah zarep , drama sangat -__- ) .

If you did ask lah erk , hari jumaat aku ada kelas . Sepatutnya tak ada . Entah macam mana my lecturer tukar kelas hari Rabu ke hari Jumaat . Lepastu dia tukar fikiran balik , class cancel . So Jumaat got no class . So by thursday i can go balik kampung lah . Tapi aku start balik rumah hari Rabu . Ponteng kelas hari Khamis , KAHKAHKAH 

Lawak hambar kan ? Rasa macam nak bagi pelempang je . 

Rabu tak ada kelas , cuma ada photoshoot gambar kelas je . So yeah , bergambar lah haku dengan bataknya like there's no tomorrow .

santak masam muka aku , ini sebelum sesi bergambar 

Lepas bergambar baru lah aku gerak balik Selangor .
Rancangan asal nak terus ke Klang tapi tukar plan saat-saat akhir ( saat-saat akhir lagi -___- ) Aku naik KTM ke Serendah . Pergi rumah kakak and adik aku . Dorang mengajar kat situ =) 

Nak pergi rumah dorang nie kene berjalan beribu batu dari KTM Serendah tu . Sampai masuk ceruk mana ntah . Rasa macam pedalaman sangat >__< 

I am so tired so i ask them to carry my bag . hewhew 

Ini tempat my kakak and my adik mengajar =) 

Sampai jugak akhirnya . Jauh gila ! So sementara tunggu parents aku datang pick up kitorang bertiga , aku pon masaklah apa yang ada dekat dapur tu . Masak ayam masak kunyit dengan kobis tumis , maka kenyanglah kitorang bertiga malam tu . 

Dalam jam 9 malam macam tu , parents aku pon datang . Kitorang semua tak terus balik Banting , kitorang terus hantar adik perempuan aku pergi sekolah lama dia dekat STIAS Negeri Sembilan . Kan Khamis ambik result SPM , lupa ke -___- 

Then baru kitorang balik Banting .

Khamis nya tu hantar kakak aku pergi Banting ambik result SPM dia . Alhamdulillah dia lulus semua . Walaupon di mata dunia mungkin tak pandang tapi di mata family aku kakak aku dah berjaya =) Tahniah kakak , i'm so proud of you . 

For my adik , Alhamdulillah sangat-sangat . Dia antara yang cemerlang dekat sekolah dia . So malam tu kitorang bertolak ke Negeri Sembilan untuk hadiri majlis kecemerlangan adik aku =) 

Antara yang outstanding result nya =) 

Bangga aku tengok adik aku amik anugerah =) Tak dilupakan juga buat sedara aku , Hazirah yang berbaju hitam tu . Dia pon dapat anugerah jugak =) Tokoh Al-Quran tu , woot-woot .

Agak sakit hati jugak bila tengok dorang amik anugerah nie sebab dorang siap dapat duit . Duit bukan yang cikai-cikai . Yang 12A dapat RM6000 , budak 12A ada dua orang . Satu yang bertudung biru dan lagi satu lelaki yang berkemeja putih . Dorang bukan sahaja dapat RM6000 , malah dapat pergi Umrah sekali . Perghhhh ! Best siottt . Yang lain ada yang dapat RM3000 , RM1000 dan RM300 . 

 Apis , congrats jugak for your 4A =) 
Itu pon sedara aku jugak , adik kepada hazirah tu =) 

Baju biru tu nama dia Shikin , suara dia rock . Ella pon kalah tau =D

Kenapa sekolah aku tak ada macam nie >__< Nama pon tak naik banner okey , sedih . Dua sekolah kecewakan aku . Takpelah , xde rezeki . Pendam je sampai mati . Eh boleh macam tu ? 

Nangis tengok nie =')

Aku tak boleh lah kalau cakap pasal adik-beradik aku , mesti rasa nak nangis . Tahan je air mata nie sebab roommate ada . 2 tahun je dia belajar and she managed to get 5A's on her SPM =) Maths dia A, aku sangat-sangat bangga sebab dia langsung tak ada basic maths dari tingkatan 1 . Sains pon dia A , Akaun pon dia A , and yang lain aku tak ingat apa . 

Yang tudung putih tu nama dia Amirah Aqilah , menang banyak tokoh subjek . Hebakk mu nie =)

Hari jumaat pulak adik lelaki aku balik =) Now rumah aku lengkap . Semua adik-beradik aku ada kat rumah . Lama dah tau tak dapat berkumpul berlima . Malam nya tu , me , Paris and my adik went to some place . Aku tak boleh bagi tahu korang dulu apa dia sekarang nie . Tunggu betul-betul dah nampak perubahan then i'll tell you . Gigih tau tahan diri daripada bagi tau dekat twitter , nak upload gambar " tu " dekat instagram pon tahan je . Tunggu satu hari nanti , baru aku habaq . 

Hari Sabtu masa untuk shopping !!! Sesi menghabiskan minyak kereta yang ayah dah isi full , thanx ayah =) Almaklumlah , ada orang tu dah lesen full . Hewhew =P Maka kitorang 6-beradik , wahh sejak bila yang satu tu jadi ahli keluarga nie ? Actually dah lama dah . Oke bye .

I never look good when it comes to gambar bersaiz passport -___- 
Kelakar pulak tengok gambar aku dua tahun lalu saat umur ku 18 tahun 

Kitorang berenam pergi Times Square , Mid Valley and Low Yatt . 

Mula nak pergi Mid Valley sebab si Nurin tu nak jumpa kawan-kawan dia dekat sana main bowling . Sabar jelah nak pergi Mid Valley nie , sesat all the time . Kitorang berpusing dekat bangunan Times Square tu tiga kali kot . Akhirnya jumpa jugak jalan ke Mid Valley . Payah noh nak ke Mid valley nie . Nampak sangat hati dekat Times Square -___-

 Muka tak tahan pundi kencing 1

Muka tak tahan pundi kencing 2

Sampai-sampai terus sergah McD . Perut lapar habaq hang . Si Nurin dah pergi main bowling dengan Hazirah and kawan dia . Kitorang tak main bowling pon , cuma curi-curi main je . Hahaha . 

Habis main bowling baru pergi Times Square balik .

Walaupon ramai yang cakap muka kitorang sangat berbeza , but he's still my brother no matter what happen =)

Baju kitorang sama , if you did ask =) 

Mana nak dapat baju harga RM8 hengget satu helai melainkan di Pasaraya Billion Tanjung Malim =) Tu pasal beli tiga tu .

Aku . Rasa . Sangat . Hensem . Kat . Sini . Sekian . Muntah hijau ~

Awat pendek sangat si Nurin nie , padahal dengan si Faries nie umur dorang sebaya . 


Xde sape nak ambikkan gambar kitorang berenam >__<

Part yang paling malu sekali time nak bayar tol guna smart tag . Aku tak tau guna , selama nie tengok ayah guna ala kadar je . Tak amik port sangat . Malunya sampai kene hon dengan kereta belakang sebab tersangkut dekat tol smart tag . Nasib baik boleh terbukak pagar tu . Buat nya tak terbukak kan malu tu . Mana nak letak muka italian vogue nie >__< Malu dengan jiran tetangga yang melihatnya . 

Kitorang sampai rumah malam . Alhamdulillah selamat pergi dan balik . Bila lah dapat keluar ber-enam lagi . BTW , we bought soooo many things . I bought new bag and an external 1 tera hard disk .


I bought that 1 tera hard disk with RM258 hengget . Quite okey lah sebab aku bajet harga dia RM300 . Finally i got new bag =) Dah lama tak tukar beg . Beg yang aku pakai selama nie dari form 3 kot . Since aku sekolah SAMUS lagi . Beli dekat kawan pulak tu .

Hari Ahad , masa untuk pulang ke UPSI . Ayah ber-ia nak hantar . Aku boleh je naik KTM . Lagi murah dengan adanya kad KTM 1 Malaysia . Separuh harga kot . Jimat ! Tapi sebelum balik tu , aku pergi potong rambut dulu =)

" Why sampai 31 oktober je ? Ada maksud apa-apa ke nie ? Eh gitu . Thanx our PM =) " 

Masa on the way balik ke UPSI , dapat satu panggilan telefon mengatakan adik perempuan aku yang paling kecik accident =( Sedih tau tak sedih . Elok-elok jalan sama-sama pergi TS sihat , sekarang ni dah lebam-lebam muka . Kulit kaki sampai terkoyak . Habis berparut kaki kau adik .

Sampai je UPSI , ingat nak ajak parents aku main kayak . Tapi malangnya kayak tak leh digunakan sebab ada tournament . Fine , Lepas solat maghrib dekat masjid UPSI , ibu terus balik rumah =( sekejap sangat hantar aku . Yelahh , hati ibu aku tak tenang bila dengar adik accident . Ibu nak balik sangat nak tengok keadaan adik .

Takpe lah aku faham . Aku pon nak tengok muka adik aku . Aku pon skype lah dengan dia . Nasib baik sebelum aku balik sini aku dah buatkan acc skype dekat tab adik aku tu . So boleh lah dia guna skype .

Siannya muka adik aku lebam =(

Takpe lah dik , dah nasib kau . Orang lain bergembira cuti sekolah , kau pulak terlantar sakit kat rumah . Dengar cerita orang yang langgar adik aku tu lagi parah keadaan dia . Uishh nampak sangat laju benor kau bawak motor sampai tak sempat nak brek .

So itu jelah kot nak cerita . Pon xde motif jugak sebenarnya nie . Sebab tu banyak merapu . 

" This is my new look =) "

Okey itu je , daaa ~

PESANAN PENAJA


" I love my siblings so much =) " 

Minggu depan cuti mid sem , then minggu depannya semua assignment nak kene hantar . Mati >___<
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Tuesday, March 19, 2013

Tutorial : The Eldredge Tie Knot

Assalamualaikum 

Akhirnya , ter-update jugak blog aku nie WALAUPON sebenarnya aku takde benda nak share dengan korang semua . Al-maklumlah , sekarang dah busy . Dulu dok goyang kaki je kat rumah , tu pasal maintain je 5 post setiap bulan . La nie , tak tau lah nak habaq macam mana .

Alhamdulillah lah dekat UPSI nie aku masih lagi berpeluang berpakaian "skema" , just like masa kat matrik dulu . So for those yang nak berpakaian "skema" , apa kata try tutorial nie . At least korang nampak lah smart dan lain dari yang lain sikit . Baru lah orang pandang , kan best orang perhatikan kita . Ahaks ~

Ini contoh berpakaian "skema" yang aku maksudkan 

Kali nie aku nak kongsi sedikit tutorial pemakaian tali leher . Tali leher nie sebenarnya boleh buat bentuk macam-macam . Tak percaya ? Cuba lah korang explore pasal pemakaian tali leher nie . Banyak benda-benda pelik yang korang jumpa nanti .

Jenis ikatan tali leher yang aku nak ajar nie nama dia " Eldredge Knot ".

The eldredge knot

Tanpa buang masa , ini lah tutorial nya .


Can't cope ? Kindly please pause and play if you dont understand .
Sorry coz got no sound . I did make the sound one but most of all , i talk rubbish . So better just shut up but tangan still jalan .

So pemakaian "skema" pon still boleh nampak smart . Anda mampu mengubahnya =)

PESANAN PENAJA 


" BTW , jangan perhati lama-lama , aku nie pemalu orang nya >__< "

InsyaAllah khamis nie aku balik Selangor =) Akhirnya aku balik kampung jugak setelah sebulan duduk kat Perak nie .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Monday, March 4, 2013

One week in UPSI

Assalamualaikum 

Alhamdulillah , dah hampir seminggu aku kat UPSI nie . Blurr , tak faham , pening tu masih lagi ada . Sebab semua pelajar rayuan , kitorang tak ada minggu orientasi . Terus masuk kelas . Jadi nama bangunan-bangunan tu semua , kitorang tak hafal dan banyak yang tak tau lagi .

My matrix card

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...