Monday, April 28, 2014

Kad Pengenalan Baru

Assalamualaikum

Kali nie nak habaq kat ampa semua, cek dah ada kad pengenalan baru. Ampa semua jangan terkejut naa.

Tudiaaaa ! What puberty did to me

Nak menangis tengok IC baru aku nie. Aku syak akak yang ambik gambar aku tu, dia malas nak edit kot. Merah padam muka aku pasaipa. Tak ada ke effect light colour ala-ala 360 tu. Sejuk sikit mata memandang. Dah lah permanent benda alah nie. Adoiii

Ini pon aku terpaksa tukar IC baru nie. Ikutkan hati memang tak nak tukar lagi. Sayang dengan kecomelan wajahku berambutkan gaya simbol McD tu. Ini semua salah akak jabatan imegresen tu. Dah lah dia perli baik punya.

" Dik, sekarang umur berapa ? Nie IC masa umur 12 tahun kan ? So tukar lah IC *dengan nada sinis* Pergi buat IC dulu baru boleh ambik passport nie jam 4.45 nanti. Mintak IC sementara dekat orang yang buat tu. "

Seriously annoying.

I never look good when it comes to gambar bersaiz passport. I don't know why. Kad matrix masa aku kat matrikulasi je aku rasa okey, yang lain macam kad pengenalan, lesen and kad matrix UPSI, semua hampehh. Nie yang paling latest aku buat passport, pon hampehh juga gambarnya. Nak tengok ?

Naik tingkat 88, terjun. Naik lagi, terjun lagi X__X

Sedih iolss bila tengok hasilnya jadi macam nie T__T
Buat passport nie pon tiba-tiba. Kalau tak mesti IC aku stay macam tu je tak tukar-tukar. Pasal passport nie aku cerita lain kali.

PESANAN PENAJA


" For those yang belum tukar IC tu, pergilah tukar. 
Jangan sampai kene perli baru terkial-kial nak tukar. Ahaks "

Rasa macam bukan warganegara pulak pakai IC sementara tu.
See ya !

12 comments:

  1. Assalamualaikum dik. hahaa pasrah je muka merah dalam IC baru. hahahahakkk. akak dah tukar IC gak... muka bambam sebab pregnant. pasrah juga. kuikuiii... pergi mana dik buat passport tu? heheee singgah menabung Digi sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sheila =)
      memang pasrah sangat kak tengok IC jadi lagu tuu.. muka bambam org pregnant selalunya comel.. ini saya merah padam >__< hahahhaa

      nak pergi belajar.. nanti saya update yerp =D

      Delete
  2. Samalah Zharif. Aku punya gambar passport pun buruk gila. Muka macam penyangak habis sebab garang gila. Tiap kali lalu immigration, aku senyum selebar mungkin supaya diaorang tak fikir aku ni terrorist. -_______-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku punya pon macam muka terrorist jugak.. aku kene ikut cara kau lah kot farah senyum lebar2.. hahahahahaha =D

      Delete
  3. hahahah zarep! same thing happened to me before going to Thailand. Kena buat IC baru dulu lepastu baru bikin passport. Muka IC perghhh -.- muka passport (y) (y) (y) wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. so dah boleh kot tubuhkan club muka-muka IC xsemenggah dekat pesbuk =D hihi

      Delete
  4. hahaa...muka ic ecah nampak lagi tua dari skarang. memang selebet habis. -.-''

    tnggu bday this may..cukup 18 baru boleh tukar yg baru .oh yeah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey IC time kecik comel okey.. cant wait to see ur new IC.. hehe

      Delete
  5. Salam Zharif. This is Amirah Amri, myself. I am begging you pls delete my picture on yr post titled iftar with maria elena. This is my last effort to clean up all my zaman jahil's memory. I hope you can help me just by deleting my picture yg sy pakai legging tu. Dkt odisi pun dh delete, tinggal dkt blog awak je. May Allah bless you bro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam Amirah. i've delete it two days ago... no worries =)

      Delete
  6. Maaf, tergelak saat ternampak gambaq ic tu. Terbahak namun sempat nenekupkan muka ke bantal pasai rumet tengah semayang kat sebelah.

    Aduhai. (Y)

    ReplyDelete

Home