Saturday, November 29, 2014

Halloween

Assalamualaikum

Halloween is celebrated every end of october. So kira entri nie macam dah agak basi berkulat-kulat lah. Right now i'm in Thanksgiving break so ada lah sikit masa nak update.

Lets we start with carving pumpkin or nama glamour nya Jack-o'-lantern. That was my first time carving pumpkin. We didn't celebrate Halloween in Malaysia so there is no carving-carving thing like this in Malaysia. Plus i think it is really hard to find pumpkin in Malaysia. Even we had, the pumpkin is not as big as the pumpkin here in America. I think, to get pumpkin here is very easy. Especially during Halloween season.

Saturday, November 22, 2014

Dream Trip to Macau

Hello everyone ! =)

My America's journey will be over soon. Bila fikir memang rasa sedih gila lah kan. Lepas nie tak tahu lah dapat merantau keluar negara lagi ke tidak. Yelah kan, sebagai student sepenuh masa nie, duit memang 100% bergantung dekat parent. Jadi nak travel tu macam kene fikir dua tiga empat ratus kali.

Then pada satu hari, eceyhhh, diri ini telah menerima email dari Nuffnang Malaysia yang mengatakan Macau Government Tourist Office (MGTO) akan menaja 3 blogger bertuah untuk travel selama 3 hari 2 malam, all-expense paid trip to Macau. Meyh lah aku caps lock bagi nampak sikit, ALL-EXPENSE PAID TRIP TO MACAU. Dah boleh nampak dah ?


Thursday, November 20, 2014

Stone Mountain GA

Assalamualaikum

Balik dari Six Flags malam tu, perjalanan ambik masa dua jam. Sampai je bilik jam 2.30 pagi. Terus tidur bila sampai bilik. Sebab paginya tu pulak (25 Oktober) , ada lagi satu trip. Trip kali nie di anjurkan oleh Baptist Collegiate Ministries. Berkumpul di BCM seawal jam 9.30 pagi. BCM nie 12 minit berjalan kaki dari dorm aku.

Stone Mountain Georgia, checked !

Monday, November 3, 2014

Six Flags over Georgia

Assalamualaikum

Pada 24 Oktober yang lalu, aku pergi Six Flags Over Georgia, memang sangat ohsem lah taman tema nie. Harga tiket biasa 65 dollar, tapi aku beli dengan harga 25 dollar je masa nie. Campus Activities Board (CAB) yang anjurkan trip nie. Organisasi nie memang selalu anjurkan trip untuk pelajar-pelajar GCSU. And setiap trip tu semua dapat baju free. Dahlah tiket harga 25 dollar, dapat baju free lagi. Ko tak ghase rugi ke kalau tak join ?


Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...