Thursday, February 26, 2015

Feeling 22

Assalamualaikum and hi everyone !

Alhamdulillah, pada 29 January yang lalu, dah 22 tahun dah pemilik blog jejakakaula nie. Semoga dengan meningkatnya umur, diri ini dapat menjaga diri supaya terhindar daripada terus melakukan dosa-dosa, supaya terus dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dikurniakan kesihatan dan ke-flawless-san berpanjangan.

Boleh cenggitu ?


Seperti biasalah, dah tua mana ada sambut-sambut birthday nie kan. Cuma ada kek, dan dikelilingi oleh family dan kawan dunia akhirat je. Every single year rasanya macam nie, Lagipon aku lebih prefer macam nie. Nak terjoget time nyanyi lagu hari jadi ke, suara sumbang ke laut ke, even pakai spender time tiup lilin sekalipon, bukan orang tahu kan.

Tapi for camera sake, perlu lah dress up a lil bit kan. Kalau tak macam mana nak upload dekat ig yang ber-id kan zharif93. Eh terus promote ? Melampau.

Nie boleh dikategorikan sebagai tarbiah sentap ke ?

Since they both share the same whatsapp account, so wish birthday jadi macam nie lah. The funny thing about them both is, bila masing-masing balik kerja, mula lah berebut tab nak tengok group whatsapp masing-masing. Lulz.

Memang wish mereka berdua sangat deep lah boleh aku katakan.

So i went out to a place where they serve good foods. Tak lain tak bukan, Seoul Garden. Dah lama tak makan dekat Seoul Garden nie. Since the price very the omaigad, so tak leh lah selalu kan. Setahun sekali okey kot. Jadi, saja lah datang sini sempena meraikan ulangtahun kelahiran diriku. Kira macam hari untuk treat diri sendiri with good foods. Seoul Garden pilihan yang menepati lah untuk aktiviti sebegini rupa.

Left picture, Jida Achin be like "Dah boleh makan ke bang ?"


Plus, mall nie baru bukak. Aku pergi cawangan IOI City Mall. So haruslah terjah. Nama pon village people yang sedang meningkat naik. Mestilah kene ikut arus permodenan semasa.

BTW, Seoul Garden kat sini memang pack gila lah aku cakap. Tapi nasib baik masa aku datang sini, aku dapat tempat duduk yang paling strategik lah boleh dikatakan. Itupon setelah dua kali tukar. Lulz. Kesian pekerja kat situ, mesti bengang dengan village people yang sedang meningkat naik nie.

Dah janji erk semua nak pakai kaler merah ? Menci arr macam nie 

Life is too short to pose like normal people


So itu jelah nak cerita. Motif nya adalah hari jadi. So happy birthday to me =) Yang bagi hadiah tu, terima kasih banyak-banyak. You know who you are. I really appreciate it. Yang bagi wish tu, terima kasih banyak-banyak. Semoga kalian semua berada dalam lindungan-Nya.


I iz terharu bila bekas roommate saya wish birthday saya siap pos gambar selfie kami berdua dekat wall dia. Selfie berdua untuk pertama kalinya setelah sebulan lebih jadi rakan sebilik. Walaupon dalam gambar tu jelas sekali nampak wajah kekampungan diriku, tapi aku cukup terharu. Sebab dia jenis jarang gila-gila pos something dekat facebook. Saya sangat terharu tau. Saya tulis Melayu sebab tak nak dia tahu pon.

Aku rindu mat salleh itu =') Kbai. See ya !

8 comments:

  1. Assalamualaikum dik. ehhehehhe tarbiah sentap yang bagus! hihiii dah nak sebulan berlalu, baru kau update pasal ni. cisss... terliur akak tengok makanan tu T_____T"

    ehh akak dah wish kan dekat instagram? ahakkzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sheila =)
      memang sentap sangat kak. hahahaha
      saya memang mcm nie, dua bulan kemudian baru terupdate. balas komen pon 3 bulan kemudian baru balas. hahahaha

      Delete
  2. Happy 22nd belated birthday dude. Wah lengkap betul wish tu eh. Sentap sikit la nampaknya. Hahaha! Anyway, we're on the same boat. I don't really like those fancy birthday party surrounded by strangers or plastics. Lagi best kalau sambut dengan orang tersayang (family & close friends)! Anyway, good luck for your future undertaking. I wish ya all the best in your life man!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Fauzi, really appreciate your wishes.
      ya, rasa lagi best bila celebrate dengan family and close friend. lebih bermakna katanya. hahaha
      we're in the same boat ^__^ yeay !

      Delete
  3. happy birthday semoga panjang umur dah dimurahkan rezeki. x pandai nak but ucapan islamik macam mak pak hang buat tu ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha, it's okey.
      thanks Hafiz =) same goes to you ^__^

      Delete
  4. happy birthday then jarep !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^_^

    ReplyDelete

Home