Monday, March 2, 2015

Sangkaya - Nuts About Coconuts

Assalamualaikum and hi everyone !

I know it's March already, and i'm still not updating my America journey. I just have to finish my "current" stories first. Once i finish, i will update about it. Is it okay ?

Krikk ..... Krikk ...... Krikkk

Well, no one answer, so i assume that is a yes. So lets continue. Lol

-------------------------------------------------

Who nuts about coconuts here ? If you do, i have a great news for you guys. I found one of the best coconut ice cream brand that i can guarantee that you will fall in love with. It's Sangkaya.

Al-marhum ais krim kelapa

Sangkaya is one of the best coconut ice cream ever produced. Cehhh. Exaggerated sangat. The taste is very the original you know. No artificial flavor. Segalanya asli. Ibarat macam korang makan kelapa fresh yang ditukar kepada ice cream. Seriously sedap tak terkata.

Kalau tak percaya, cuba rasa dulu. Kat depan kedai dia nie ada macam tester lah. So feel free to drop by and taste the ice cream. Lepastu korang decide lah sama ada nak blah or nak beli. Confirm korang akan beli punya lah.

First, choose the ice cream that suits your isi kandungan wallet. 
Second, bubuh whatever toppings.

The price okey lah. Signature dish dia yang serve dalam tempurung. Ada 4 scoop and isi kelapa, then topping sesuka hati kau je nak letak apa. Harga RM 9.90. Berbaloi tak ? Bagi aku berbaloi lah kot. Sebab rasa dia memang sedap sangat. Cumanya nak komen, dia punya scoop kecik sangat T__T

Nak makan jadi tak puas, Pandai marketing dia, sedap tapi sikit. Macam nak suruh beli lagi je. Matilah nakkk kalau beli banyak-banyak. Aku suggestkan korang letak serdak kelapa banyak-banyak. Sedap sangat weyh. Antara topping yang ada, yang aku ingat, ialah bijirin, corn flakes, jagung, serdak kelapa, kacang tanah kisar dan ada lagi yang aku tak berapa nak ingat. Yang pasti jangan lupa letak serdak kelapa ! Menyesal nanti.


Sangkaya nie banyak cawangan. Korang boleh search kat google, taip je Sangkaya. Aku pergi cawangan belah Ampang Point. Kebetulan dekat dengan tempat belajar kakak and adik perempuan aku. So why not singgah kan.

Mengada ada orang tu nak cucuk duit bagai, dah lah gambar tengah flawless masa nie. 
Ahh tak kira nak upload jugak.

Since it's just a gerai, so we had no place to sit. Tak manis lah iols dah berbaju melayu macam lelaki melayu terakhir gitue, tapi makan berdiri. So kitorang pon dengan selamber badak duduk dekat McDonalds dengan toye-nya. Tak order McD tak apa, janji muka kena toye.

Terpaksa upload dua gambar, semua salah orang tu. Eh

My adik lelaki dah pon balik masa nie. Jida Achin tak ikut. Pelik jugak sebab selalunya bila disuruh ponteng sekolah, dia sergep sangat. Sergep nie apa erk dalam bahasa Melayu, aku tak ingat. Kalau tak silap macam paling cepat lah. Without consider any reason terus terima pelawaan itu. Hah begitulah maksud perkataan jawa itu.

Jida Achin nie pelakon Oscar terbaik tau. Tak demam, buat-buat demam. Semata nak ponteng sekolah. Muka toye sekali kalau tengah berlakon. Tapi masa nie dia tak nak ponteng sekolah. Aku rasa terkesima sampai ke hari ini.

Laa nie sesi mengumpat adik bongsu pulak dah ke ?

And i was like, finish already. Fine.

So itu lah cerita makan ice cream coconut di Ampang Point pada 13 Februari yang lalu. Korang jangan lupa cuba okay. Memang sedap ice cream dia. Nanti dah cuba, boleh bagi feedback kat saya. Eh motif sangat.

See ya !

2 comments:

  1. Macam macam makanan baru wujud dekat Malaysia sekarang ni.

    ReplyDelete
  2. right ! but this one is worth it. sedap sangat <3

    ReplyDelete

Home