Sunday, September 25, 2016

8 Sebab untuk Dapatkan Huawei Honor 8

Good day everyone !

Tahu tak Honor 8 baru sahaja dilancarkan dekat Malaysia ??

Kalau belum tahu, nie aku nak habaq mai. Huawei baru sahaja mengeluarkan satu lagi telefon pintar yang diberi nama Honor 8 pada bulan Julai hari tu. Dan awal September lalu, Honor 8 masuk ke pasaran Malaysia. Serious cantik sangat Honor 8 nie. OMG !!! Lepas je tengok spesifikasi Honor 8 nie dekat website Lazada (KLIK SINI), mesti korang akan terikut sama excited macam aku sebabnya spesifikasi Honor 8 sangat tiptop tau.

Sebelum aku senaraikan 8 sebab kenapa anda perlu dapatkan Honor 8 nie, adalah lebih baik anda tengok video commercial Honor 8 featuring seorang Zharif dalamnya. Nie kira nak caras Brooklyn Beckham lah kononnya. Boleh macam tu ?

Enjoy !


----------------------------------------------------------------------------

1- Firstly, sudah tentulah kameranya. Sebagai seorang blogger, aktiviti bergambar adalah satu perkara yang tidak dapat dipisahkan. Itu pasti. Nak attend events, nak buat review products, nak pergi travel and macam-macam lagi. Semua aktiviti ini mestilah nak kena ambik gambar sebanyak yang boleh dengan kualiti gambar yang maha dahsyat. Oleh itu, bloggers need to have a good quality camera. Dengan kamera yang ada pada Honor 8 nie, tak perlu lagi bawak kamera gedang kehulu-kehilir dah. Boleh dah kot tinggalkan semua kamera tu dekat rumah. Sebabnya, kamera Honor 8 nie kualiti dia setanding dengan kamera DSLR tau. Siap ada dua kamera belakang okay, ko ghase ? Lepasnie kan, mana-mana kawan kita yang talam dua muka tu, mudahlah kita nak detect dengan menggunakan kamera Honor 8 nie, sebabnya ada dua kamera. Oke tipu je. Kbai.

Me posing with my imaginary Honor 8

Seriously, memang cantik gambar-gambar yang terhasil menggunakan kamera Honor 8 nie. Kamera belakang 12MP okay. Front-facing camera pulak 8MP. Memang kalau dapat Honor 8 nie, manjang lah korang nampak gambar selfie aku upload dekat instagram. Hebatnya kamera Honor 8 nie ialah dia boleh hasilkan gambar yang cantik walaupon pengcahayaan tak okay. Tak perlu lagi risau pasal lighting, siap suruh member guna torchlight handphone untuk suluh muka korang semata untuk aktiviti selfie korang yang maha dahsyat tu.

----------------------------------------------------------------------------

2- Next feature yang aku minat dekat Honor 8 nie ialah fingerprint scanner dia yang sangat versatile. Fingerprint scanner nie ada dekat screen belakang. Ia bukan sahaja berfungsi sebagai security untuk telefon nie je tau, ia juga boleh digunakan sebagai button untuk selfie. Macam yang jenis aku, kalau nak ambik selfie je, akan menghadapi masalah untuk menekan button capture. Tangan akan mula bergegar-gegar. Jadinya gambar yang terhasil pon macam tengah gempa bumi 8.9 skala richter. Jadinya, dengan feature ini, aktiviti selfie akan menjadi lebih mudah, dan keselamatan handphone kita juga terjaga. Banyak lagi fungsi scanner kat belakang nie kalau korang baca full specification dia dekat website Lazada.


Me taking selfie using the fingerprint scanner of my imaginary Honor 8 

----------------------------------------------------------------------------

3- Honor 8 is powered by a 2.3 GHz octa-core CPU built on a 16nm architecture and 4GB of LPDDR4 RAM. Ye korang ye, aku tahu perasaan korang. Korang pasti terpinga-pinga sambil bermonolog dalaman,

" Kejadah menda tu Zharif ? "

Lulz !

Cukup sekadar korang tahu yang peranti dalam Honor 8 akan melancarkan penggunaan handphone nie. Jadi nak multitasking ke, nak main game yang berat-berat pon akan jadi smooth je. Gamers kalau dengar nie mesti dorang suka. Nak main Pokemon Go dekat shopping complex sampai terlangar-langgar orang pon boleh dah lepas nie.

----------------------------------------------------------------------------

4- Orang cakap, kalau RAM besar nie, battery cepat habis. Tambah-tambah heavy usage macam aku nie. Kalau boleh, 24 jam nak tengok instagram. Kalau dah start tekan explore dekat instagram tu, berjam-jam tersangkut kat situ sebab asyik dok nak klik-klik profile yang ada. Lepastu sakit hati sebab semuanya helok-helok. Lulz.

Risau pasal battery cepat habis tidak lagi dengan Honor 8 sebabnya battery korang akan save sangat-sangat. Honor 8 dia menggunakan Smart Power 4.0 yang akan meminimakan penggunaan battery. Tambah-tambah Honor 8 nie dia boleh fast charging. Cas sekejap je dah boleh penuh. Lagipula, battery Honor 8 nie berkuasa 3000 mAH tau. Jangan main-main, besar tu. Dah lah penggunaan battery jimat, battery pulak berkuasa 3000 mAH, siap boleh fast charging pulak tu. Nikmat mana lagi yang korang nak dustakan. It sounds like million heavens to me.

----------------------------------------------------------------------------

5- The design. OMG !! Can you see the beauty of Honor 8 ?? Rekabentuk dia sangat cantik kot sebab ia menggunakan kaca yang sudah pastinya akan menonjolkan ciri-ciri diva dalam diri kita. *Mariah Carey's mood is on*


Honor 8 nie nampak classy, nampak elegan, nampak macam orang kelas atasan, dan macam-macam lagi yang ewahh-ewahh. Tambah-tambah pulak ada warna sapphire blue. Lagi lah menambahkan ke-diva-an diri si pemakai itu nanti. Seriously cantik sangat yang warna sapphire blue nie. Definitely aku akan pilih yang kaler biru kalau berpeluang untuk memiliki Honor 8 nie. Tengok jelah tema blog aku nie, warna biru jugak kan, because blue is my favourite colour.

----------------------------------------------------------------------------

6- Smart Control 4.0 yang ada pada Honor 8 nie memudahkan kehidupan harian kita. Seperti yang kita sudah sedia maklum, tahap pemalas kita sudah tidak dapat dibendung lagi. Jadinya, bila dah terbaring dekat sofa untuk tengok tv tu, remote tv yang sejauh 2 inch tu pon ko rasa malas gila nak capai. Jadi dengan adanya Smart Control 4.0 nie, ko boleh monitor any electrical appliances menggunakan handphone Honor 8. Termasuklah tv, pendingin hawa kat rumah tu dan macam-macam lagi. Features nie pulak di support oleh lebih 5000 international brands. Awesome kan ?

Sangat praktikal lah benda nie sebabnya, memang handphone kita pegang sepanjang masa. Remote tv, remote air-conditioner semua tu, jadahnya ko nak bawak kehulu-kehilir kan. Sangat tak praktikal. Dengan Honor 8 nie, makin mudah lah kehidupan seharian kita sebabnya, semua benda boleh monitor through this phone.

----------------------------------------------------------------------------

7- Apa yang best pasal Honor 8 nie selain daripada spesifikasi yang ditawarkan ialah harga dia. Harga dia sangat murah okay compared to others flagship phones yang lain. Dengan spesifikasi yang ditawarkan oleh Honor 8 nie, jadi harganya sangat berbaloi-baloi dan mampu milik untuk rakyat jelata yang berjiwa diva seperti aku nie.

Tambah-tambah dengan deals yang ada di website Lazada (KLIK SINI), bertambah-tambah berbaloi dia.


Menarik kan deals yang ada di Lazada nie ? Harga sangat berpatutan. Siap ada free gifts lagi.

----------------------------------------------------------------------------

8- The name itself.


HONOR 8

What a beautiful name. It will be an honor to have Honor 8. 
The 8 is like an infinity symbol. So it's like feeling honor to the infinity. Gitueee !!!

----------------------------------------------------------------------------

Apa tunggu lagi ? Pergi lah ke website Lazada sekarang untuk dapatkan Honor 8 nie ----> CLICK

Sempena Lazada's My Cybersale pada 26 - 30 Sept nie, akan berlaku diskaun sehingga 95%. Jadi pergi cepat terjah MyCybersale Lazada untuk shopping ! Click here ----> #MYCYBERSALE


Terima kasih kerana membaca dan membeli-belah bersama Lazada. See ya next time !

2 comments:

  1. Assalamualaikum dik. Hehehe ko ni mcm tahu2 je akak tengah usha phone baru. Hahaha ko belanja akak la phone honor 8 ni. Baru mabeles. Hahahaha joke je. Tq doakan yg baik2 utk umar ;))

    ReplyDelete

Home