Friday, February 26, 2016

3 Clueless Tourists In India : AGRA

Assalamualaikum and good day everyone !




Tuesday, February 16, 2016

3 Clueless Tourists In India : DELHI

Assalamualaikum and good day everyone !


Kami sampai Bangalore, India, jam 10.30 malam. Tak boleh blah masa dekat kaunter cek passport tu, semua jari aku tak boleh nak scan untuk mengesahkan passport tu. Ahh sudah. End up kan, orang tu kata masuk je. Dia pon dah penat asyik suruh aku tukar-tukar jari tapi still tak boleh. Lol.

Wednesday, February 10, 2016

3 Clueless Tourists In India : Full Itinerary

Assalamualaikum and good day everyone !

Entri masa nak buat visa India boleh baca dekat sini : Visa India

Tiket flight aku tempah tahun lepas, masa hari jadi aku. It was a gift for my birthday from my parents. Tunggu setahun, baru lah dapat merasa. Perghhh ! Penantian satu penyeksaan, tapi juga satu kemanisan. Masa tu Air Asia tengah buat promotion. Memang dapat harga murah gila lah.

Bila bagi tahu aku nak pergi India, some of my friends were like

"Kenapa India ?", "Kenapa tak negara lain ?", "India kan kotor" and bla bla bla.

Saturday, February 6, 2016

3 Clueless Tourists In India : VISA India

Assalamualaikum and good day everyone !

Sebelum aku cerita dengan details pasal jelajah India aku, adalah lebih baik aku cerita pasal nak buat visa terlebih dahulu. Jangan pandang negara India sebelah mata, nak datang sana lebih kurang macam nak datang US tau. Kena ada visa. Leceh tau visa-visa nie. Menyampah sangat.

Aku buat visa nie awal bulan November, 12 November 2015. Kitorang travel ke India 20 January 2016.


Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...