Friday, June 24, 2016

Riang Ria Raya Lazada

Assalamualaikum and good day everyone

Raya nak dekat, tapi satu apa pon tak beli lagi. Yelahh, kebanyakkan orang suka shopping raya last-last minute. Sebab time tulah diskaun semua meletop pom pom, ye dakk ? Tapi jangan biasakan sangat. Beli last-last minute nie kang tak dapat pulak benda yang kita impikan, dengan saiz tak ada, warna yang kita nak tak ada, fabrik pulak tak memuaskan and macam-macam lagi lah risiko shopping last minute nie.

Tapi still korang buat jugak. Tau dah -___-'

Semua nak kejar diskaun yang maha dahsyat tu kan ? Okay tak payah cakap banyak. Nak sangat diskaun, korang shopping je dekat LAZADA sebabnya LAZADA punya diskaun memang maha dahsyat. Sehingga 92% tau.

OMG !!! 92% diskaun kau. Meroyan tak ?

Sempena hari mulia yang penuh keberkatan ini, why not kita shopping raya untuk family kita sekali. Jangan pentingkan diri. Diskaun banyak-banyak nie harus dikongsikan bersama. Tak gitu netizen sekalian alam ? Percayalah, dengan bajet serendah RM500, korang boleh belikan macam-macam untuk family korang.

Tak percaya ? Meyh aku tunjuk.


1.Japenese Table untuk Ibu


Stylish Low Japanese Table : RM 169.00

Nak raya nie, ibu aku akan buat banyak kuih raya. Itu belum lagi ditambah dengan kuih raya tunjuk. Memang banyak lah kuih raya kat rumah aku setiap kali raya. Sampai tak cukup meja dibuatnya. Jalan penyelesaiannya adalah dengan belikan meja baru untuk ibu tercinta. Mesti ibu suka kalau aku belikan Japanese table yang comel nie untuk dia. Dengan adanya meja nie, adakah itu akan menggalakkan lagi pembuatan kuih raya dalam rumah nie ? O,O

Tapi tak apa, kuih raya yang ibu aku buat sedap-sedap. Kadang, belum sempat raya, kami adik-beradik dah habiskan dulu. Hahahaha. Meja nie korang boleh tengok dekat SINI untuk membeli.

2.Carpet untuk Ayah


Rectangle Tatami Style Carpet : RM 42.00

Since sekarang nie tengah musim bola, so ayah tend to stay up all night long just to watch the game. Sampai terkadang tu, tertidur depan tv. Ayah nie kalau dah ngantok sangat, tidur atas lantai pon jadi tau. So aku ingat boleh lah belikan ayah aku carpet Tatami style nie. So boleh lah ayah tengok tv sambil baring atas carpet nie. Nak tidur dekat situ pon tak apa. Sebabnya, carpet nie sangat anjal dan selesa. Jadi tak adalah sakit belakang tidur atas carpet nie.

Cantik tak carpet nie ? Boleh lah usha carpet nie dekat SINI .


3.Belle Labelle Petunia Kaftan untuk Kakak


Belle Labelle Petunia Kaftan Turqoise : RM 159.00

Kakak aku nie, kalau bab baju, memang dia mudah meroyan. Pantang nampak jubah cantik sikit dekat laman sosial, dia akan pm aku suruh belikan. Yang tak tahan tu, dia suruh dahulukan duit aku dulu. Bila balik Malaysia nanti baru dia bayar, katanya. Sebabnya sekarang dia tengah belajar dekat Indonesia. Dekat nak raya nanti baru dia balik. So any promotion regarding baju-baju dekat Malaysia nie yang dia nampak dekat laman sosial, dia akan suruh aku belikan. Nie belum lagi aku recommend kan page LAZADA, kalau dia tahu LAZADA jual jubah cantik-cantik, tak tahu lah meroyan dia macam mana.

Cantik tak kaftan yang aku pilihkan untuk kakak aku nie ? Ala-ala Elsa dalam cerita Frozen gitue. Kalau korang berminat jugak, boleh klik SINI .

4.Kids Bean Bag untuk Adik Perempuan


Mini Cutie Kids Bean Bag : RM 52.00

Untuk Haziqah a.k.a Jida Achin, aku nak belikan dia mini bean bag nie. Dia nie jenis tak boleh duduk diam. Suka panjat-panjat. Pergi beraya rumah orang, sampai patah kerusi orang tu dibuatnya, acano tu ? Nasib baik lah kerusi plastik je. Kuss semangat.

Bean bag nie tahan lasak and memang tak ada harapan lah untuk dia patah. So tahan lama. Memang sesuai sangat untuk Jida Achin yang tak reti duduk diam nie. Untuk mini bean bag nie, korang boleh dapatkan dekat SINI .

-----------------------------------------------------------------------------

Tudia wishlist barang-barang yang aku nak belikan untuk family aku. Cuba kita kira berapa semua bajet dia agak-agak.

RM 169 + RM 42 + RM 159 + RM 52 = RM 422

Tengok ! Tak sampai RM 500 pon. Kan aku dah cakap, shopping dekat LAZADA nie berbaloi-baloi. Dengan diskaun sehingga 92%, LAZADA lah tempat shopping raya paling sesuai untuk korang semua. Kalau tak meroyan lagi lepas tengok diskaun nie, aku tak tahulah nak cakap macam mana lagi.

Tunggu apa lagi ? Cepatlah pi serbu website LAZADA. Takut nanti gigit jari pulak kalau barang dah habis.


Ouh by the way kan, LAZADA ada buat contest suruh teka bilangan Instax Mini Films nie. Korang rasa berapa banyak mini films dalam gambar nie ?


Kalau korang nak join jugak contest nie, korang boleh lah tengok details contest nie dekat sini :



Senang je nak join contest nie. Cepat tau join sebab tarikh tamat contest nie cuma sehingga 24 June 2016 jam 3 petang. Hadiah menarik untuk 10 blogger bertuah yang berupakan Fujifilm Instax Mini 8 camera untuk 5 pemenang dan juga Fujifilm Instax Mini 25 camera untuk 5 pemenang. Menarik kan hadiah-hadiah dia ? So tunggu apa lagi, mai lah join contest nie.

See ya !

Tuesday, June 14, 2016

Jom Bercuti Ke Mauritius Dengan Air Asia X

Assalamualaikum and good day everyone

Pada 25 May lalu, aku telah dijemput untuk menghadiri satu lagi press conference Air Asia X. Press conference kali nie adalah bersempena untuk memperkenalkan satu lagi route terbaru Air Asia X. Kalau sebelum nie, Air Asia X memperkenalkan route ke Sapporo Japan dan juga Tehran. Kali nie satu lagi destinasi pelancongan yang maha indah telah menjadi pilihan Air Asia X, iaitu MAURITIUS !!


Penerbangan ini merupakan penerbangan non stop flight from Kuala Lumpur yang akan beroperasi 3 kali seminggu setiap minggu. Since ini merupakan penerbangan yang lama, so Air Asia X telah melancarkan tempat duduk Premium Flatbeds untuk keselesaan penumpangnya. Harga of course lah berbeza dengan tempat duduk biasa, korang nie ponnnnn. Nak tempat duduk selesa, mestilah kena bayar lebih sikit. Tak gitu ?

Berapa tambang dia ? Nie nak habaq mai nie, harga dia serendah RM 299** untuk tempat duduk biasa, manakala untuk tempat duduk Premium Flatbeds pula berharga RM 999** sehala. Ini harga promosi lah sempena harga perkenalan, tapi dah tamat dah promosi untuk harga nie. Aku lambat habaq ampa semua. Maaf naa. Tapi still, Air Asia X kan syarikat penerbangan tambang murah, so pastinya harga tambang semua harga mampu milik. Masih lagi mengekalkan tagline nya, "Now everyone can fly".

Gitueeee !


Good job to Air Asia X kerana menjadi satu-satunya syarikat penerbangan yang menawarkan penerbangan ke Mauritius tanpa henti. Lepas nie senang lah kita nak meneroka bumi Africa sana. Pada sesiapa yang tak tahu, Mauritius nie terletak di pantai tenggara benua Afrika. Mauritius sangat terkenal dengan keindahan kawasan pantai dengan pasir putih yang beriklim sub-tropika. Dahulunya Mauritius nie adalah pulau gunung berapi, tapi sekarang tempat nie dah jadi destinasi pelancongan terkenal.

Banyak tempat yang korang boleh lawati di Mauritius nie, antaranya pantai Belle Mare (pantai terpanjang di Mauritius), Port Louis yang menawarkan pelbagai jenis tugu peringatan penjajah, dan korang jugak boleh ke Grand Bassin. Kat Grand Basin nie terletaknya patung Shiva kedua terbesar di dunia di pintu masuk ke tasik kawah semulajadi di kawasan pergunungan.

Menarik kan ? So jomlah pakat-pakat pi Mauritius naa. Yang plan nak kahwin dalam masa terdekat nie, pon boleh jadikan Mauritius sebagai destinasi honeymoon anda. Ewahhh.

BTW, tak perlukan visa pon untuk datang ke Mauritius nie. Kita boleh stay sana tidak lebih 30 hari. Untuk stay lebih lama daripada tu, baru kena ada visa. Tapi takkan lah sampai lebih 30 hari korang nak stay kat sana, ye dakk ?


Press conference nie telah diadakan di Acme Bar & Coffee, The Troika Persiaran KLCC, Kuala Lumpur. Seriously, agak sempit tempat nie untuk adakan majlis sebegitu. Dah macam dekat kelab malam pon ada sebab berhimpit-himpit. Hahahaha.

Nak ambik makanan pon payah sebab ruang sangat limited.


Tapi nasib baik ada ruang makan dekat tingkat bawah. Kalau tak ada, memang tak lah aku nak makan sambil berdiri dekat atas tu. Apa-apa pon, makanan time event nie sangat sedap.


 Event kali nie, Yin Yin busuk temankan iols.

Itu saja yang aku nak cerita kali nie. Ingat tau, lepas nie dah boleh pergi Mauritius naik Air Asia X. Straight flight pulak tu. Tak payah transit-transit. Hebat kan. So boleh lah tempah sekarang dekat website Air Asia X : airasia.com 

See ya !

Home