Saturday, February 25, 2017

Selamat Ulang Tahun ke-24 !

Assalamualaikum and good day everyone !

Pada 29 January 1993 pada jam 7.30 malam, telah lahir seorang bayi lelaki yang super comel di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang. Beliau telah diberi nama Muhammad Zharif Bin Abd Azis. Kini, usianya meningkat lagi setahun, iaitu 24 tahun. Inilah wajah bayi comel itu sekarang.


Dah besar dah budak nie, makin hensem pulak. Kbai.

---------------------------------------------

Alhamdulillah, meningkat lagi setahun umur seorang Zharif. Terima kasih Allah kerana masih membenarkanku bernafas di atas dunia ini. Aku harap, tahun nie terus diberi kegembiraan dan dilimpahi nikmat-nikmat yang indah. Semoga Allah terus memurahkan rezeki ku, dipermudahkan untuk mendapat pekerjaan tetap dan dapat apa yang aku impikan. Semoga Allah terus melindungi ku dan keluargaku daripada perkara yang tidak diingini, dijauhkan dari bala bencana dan penyakit-penyakit. 

---------------------------------------------


Nothing special pon masa hari jadi aku sebabnya aku kerja. Kena OT pulak tu. Ko ghase ? My family was planning to have a dinner at Saba Restaurant for my birthday, tapi entah kenapa, tak jadi pulak. Tapi kawan baik aku masa kat sekolah dulu ajak keluar makan lepas aku balik kerja. They treated me Pizza Hut, and they even bought me a slice of cake. Thank you guys ! I really appreciate it.

Buat my best friend dunia akhirat yang tak pernah missed bagi hadiah tiap tahun, and yang bawakkan kek ke tempat kerja aku, you know who you are. Terima kasih sangat-sangat. Sedap gila brownies kek tu. Sedap dan manis sangat sampai sakit kepala dibuatnya. Hahahaha

Bagilah aku chance update pasal birthday aku kat sini, sebabnya ramai kot tak tahu birthday aku dah berlalu. Sedih T__T Aku matikan notification birthday dekat facebook, konon nak tengoklah berapa ramai yang wish birthday aku tanpa pertolongan Mr. FB, turns out kan cuma sorang je wish kat facebook. Dan ucapan itu datang dari orang yang aku tak sangka-sangka, iaitu rakan sebilik aku masa kat Amerika. Terkejut abg dikk.

Thursday, February 23, 2017

3 Clueless Tourists In India : BANGALORE

Assalamualaikum and good day everyone !

This is my last entry for my India journey with my two other kesumats. Finally i made it to be here, in a very last chapter of our journey. Yeay !!! Tanpa membuang masa lagi, mari kita teruskan jelajah India aku nie.

Kami kini berada di negeri terakhir kami di India iaitu, Bangalore. Well actually, Bangalore was the first yang kami jejak sebelum negeri-negeri yang lain since kami mendarat di sini on our very first day in India before took another flight to Delhi. Tapi since masa tu duduk dalam airport je tak pergi mana-mana, sementara menunggu our next flight, jadinya tak rasa lah suasana Bangalore ni macam mana.


Friday, February 10, 2017

A Wonderful 4D3N at Langkawi

Assalamualaikum and good day everyone !

Pada 26 November 2016, telah berangkat aku dan keluarga angkat aku ke Pulau Langkawi. Aku rasa pasal keluarga angkat aku nie, no need introduction kot, mesti pembaca setia blog jejakakaula semua dah familiar, betul tak ?

Yang tak setia tu, bila nak insaf ?? Eh tetibe.


Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...