Friday, August 21, 2015

The Lost World Of Tambun

Assalamualaikum and good day everyone !

I am so not into updating this Lost World of Tambun story as i didn't took many pictures. Dengan berbekalkan gambar-gambar yang ada, aku update jugak lah. Tak update rasa sebersalah pulak.

My beloved RAPAT Rangers ! Tapi kurang 3 ahli. 
Kita stay RAPAT macam nie tau sampai graduate =)

We went there for a trip. It was one of our group assignment. Is it an assignment or a project ? I don't know which one suits the best to explain the task for this trip. I guess it was a class project. So let stay with that.

This trip was kind a ad hoc trip. Kudos to all committee members who are responsible in making this trip comes true. Senior aku nie kan kalau bab-bab buat event, even benda tu event tiba-tiba, tapi okay je aku tengok. Terlaksana jugak lah dengan jayanya. Aku tak tahu macam mana dorang buat kerja.


So, the trip was held on 25th May. Dah nak hujung-hujung sem baru nak pergi. Apa-apa pon, berkenaan trip kali nie ialah bersempena subjek kami, Motivation and Emotion. Pensyarah untuk subjek nie ialah Sir Nuzsep Almigo.


Yang bestnya kalau kelas dengan Sir Nuzsep nie, dia nie suka sangat buat trip. Awal May dulu under subjek Environmental Psychology, kami pergi ke Penang. Boleh baca entri trip 2 hari 1 malam ke Penang dekat SINI .


Trip ke Penang tu pergi dengan junior Batch Auriolus. Trip ke Tambun nie pergi dengan senior Batch Genezens pulak. Tapi trip kali nie aku tak keseorangan macam masa trip ke Penang tu. Penang tu aku sorang je senior. Trip ke Tambun nie aku pergi bersama-sama dengan my beloved batch, Batch RAPAT.


Aku tak ingat dah bila waktu bertolak and bila waktu sampai as benda nie dah berlaku lama. I guess we arrived there on 11 o'clock. Aku tak pernah lagi pergi Lost World of Tambun nie. Although a lot of people told me that it's boring and nothing there. Tapi disebabkan tak pernah pergi, tu yang rasa excited tu.


Kitorang pergi time nie hari Isnin. So memang agak lengang lah Tambun nie.



Seperti biasa, sebelum nak berjimba tu, adalah sepatah dua kata daripada pensyarah kami. Lepastu pergi beratur ambik tiket. Murah gila kot tiket masa nie. Bayar dalam 40 lebih macam tu. But then bila dah sampai sana, harga tiket cuma dalam 20 lebih je. I can't remember the exact value. I guess, it cost us 23 ringgit only.



Masuk je, kami tukar baju mandi siap-siap. Tapi tak ada lah terus masuk air. Kami buat apa yang patut dulu.


First tu, main benda-benda yang kering dulu. Masa aku berjimba dalam Tambun nie, aku bubuh kamera gedang aku dalam beg je. Malas nak bawak kehulu-kehilir. Itupon tawakkal je weyh sebab aku tak sewa locker untuk letak beg tu. Rasa membazir pulak kalau sewa locker, mahal kot. Lagipula, kami bubuh beg sekelompok. So pencuri nak curi pon rasa takut lah nak geledah-geledah tu. And Alhamdulillah lah selamat semuanya. Tak ada benda hilang.

Kat sini lah tempat aku letak beg tu, 
tempat berbumbung yang ada pasir tu

Tak banyak pon mainan kering dalam Tambun nie compared to Sunway Lagoon. But okay lah, at least ada. And semua yang ada, tak mencabar pon. Macam mainan budak-budak je. I need something yang sangat mencabar just like what i had in Six Flags Over Georgia. Boleh tengok dekat SINI .




Yang bestnya masa nie, kami tak perlu beratur lama pon. Dah habis main, beratur lagi, then main lagi. Memang heaven lah pergi tempat-tempat macam nie waktu tak ada orang. Tak perlu menunggu lama.


Then barulah kami semua main air. Seriously, bila dah main air lama sangat, perut jadi lapar. Makanan dalam nie dah lah menyantak mahal. Perghhh. Memang tutup mata jelah time bayar tu. Lapar punya pasal kan. Tak ingat pulak aku makan apa masa tu. Gambar pon lupa nak ambil. Yang pasti makanan yang bersup-sup lah.


Dah puas mandi-manda, kami pon bersiap-siap untuk balik ke UPSI. Nak exam dah woi masa nie. Ghisau dibuatnya. Kira ini macam nak release tension before exam lah. Walaupon agak so - so tambun nie, tapi okay lah sebab dapat luang masa bersama senior batch Genezens and my beloved RAPAT Rangers.

Bila lagi kan. Harga tiket pon bukan mahal sangat.


So that was it. Dari hari tu nak update cerita Tambun nie tak siap-siap jugak. Aku bagi laluan dekat entri raya dulu. And I'm finally done with my current stories, next i'll update about my 10 days vacation in America after I finished my semester there. Tunggu tau. Semoga terus diberi mood untuk mengupdate.

See ya !

6 comments:

  1. hye, m ur silent reader ... senior..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, i'm the writer and i hope you enjoy with my stories =)

      Delete
  2. hye m ur silent reader senior ... to be
    from or first tyme u r entering upsi n now u r flying to America i read ur story. haha.. seriously, u r getting aged. so, do wear some anti aging product kay.. the traditional thing that u could use is tepung pulut, make sure twice every week. haha.. freaky commenter right? haha u r awesome n handsome senior to be....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really, waaa thank you for reading my entries. I hope it gives you inspirations by reading those entries. Ouh bout that, no worries, i will always cute. bhahahahhaa

      Thank you ! =)

      Delete
  3. u r just so naturally cute senior just the way u r (@_>)

    ReplyDelete

Home