Monday, July 13, 2015

Back To School (PSYCH Dinner)

Assalamualaikum and good day everyone !

Kali nie nak cerita pulak pasal dinner PSYCH yang telah berlangsung pada 8 May lalu, bertempat di dewan Kolej Ungku Omar UPSI kampus Proton City. Abang dah cakap, dua bulan kemudian baru entri nie muncul. Tak nak percaya.

Okay, annual PSYCH dinner kali nie diterajui oleh junior-junior batch Auriolus, Vertigo dengan Clairvoyant. Alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar. Congrats semua AJK yang terlibat !



And i guess y'all already know what is the theme for the dinner by just looking at the pictures, right ? Well, the tittle for this entry already do the favor. If you still can't guess what it is, you better get yourself a check-up.



Dengar cerita dinner kali nie tak dapat dana daripada mana-mana. Tak pasti sama ada betul ke tidak tapi yang pasti korang semua memang hebatlah. Walaupon tak ada dana tapi mampu decorate dewan tu dengan cantik sekali.



I tried to portray a nerd and superbly cute 10 years old student at a Chinese school. The pants from bundle, i bought it at just 8 ringgit. The school uniform and the botol air belong to my cousin, shoes are from my sister, while others are mine. I even sewed my name on the school uniform to look like its really mine. Sorry cousin, i removed your name.

I was actually in tremendous amount of pain on that night. The shoes are size 40 while i am size 44.  I squeezed my feet just like Cinderella's step sisters when they were trying to fit the glass shoe.

It hurt so bad. Once i removed the shoes, my toes are slightly bent and melecet. Can you imagine the pain ?



Abang silap masa nie sebab abang datang awal sangat, terlampau excited katanya. Abang sepatutnya mencontohi perangai keji Cinderella di mana abang sepatutnya datang lambat-lambat. Tatkala semua hadirin dah ambik tempat duduk masing-masing, and masa tu lah paling sesuai untuk abang hadir. Barulah para hadirin dapat menyaksikan costum abang malam tu dan sekaligus menjadikan abang nie the center of the attention. Just like Cinderella.

Kan keji tu namanya.



The dinner started with opening ceremony by welcoming our VIP guests which are our professors. I like the concept where they were rushing to make a line when the bell rang. It reminds me of my school days back then. It would be more interesting if someone commands them to do the "Tangan angkat, tangan jatuh" while they were lining up. But nevermind, it was still interesting anyway.



And my fellow RAPAT Rangers was one of the pengerusi majlis. I didn't know that until i went there for rehearsal. Mostly banyak lah benda yang aku tak sangka or tak tahu as i was not really pay attention to what my juniors did in preparing the dinner. Well, aku tak involve pon disebalik tabir so nak buat apa menyibuk kan. Yang aku tahu, aku datang situ untuk melaram dan makan je. Other than that, seperti ada jawatan dalam sesuatu event tu ke, kalau boleh dielakkan. Mungkin masih lagi fobia dengan previous dinner ? Maybe.


Pensyarah kesayangan kami, Dr. Hazalizah, yang merasmikan majlis pada malam itu. She was wearing her daughter's school attire and her bag that she brought on that night is to die for. It was so freaking cool. She's such a sport. Sangat mengikut tema.


The foods were also good. But i didn't ate much during the event. Maybe because i was too excited for the event. Habang nie jenis yang kalau terlampau excited, habang tak lalu nak makan. Biarlah sedap mana pon makanan tu, selera tu tetap tak ada. Since habang dah bayar untuk hadir dinner nie, habang paksa diri jugak makan.



The pengaturcaraan meja juga also interesting. 
They made it looks like school canteen. 



I can see couple faces of Sophomore Batch yang sedang ber-supervised field work di meja ini

I used to sit at VIP table before. But this time, i just be an ordinary people sahaja. Turun takhta lah pulak.



What is dinner without performance, ye dakk ? So that night we were being entertained by talented psychology students. But that does not mean yang tak perform tak talented, bukan. Habang tak bermaksud macam tu tau. Jangan ada tanggapan buruk dekat habang, takmo takmo *Sambil geleng kepala*



Habang buat satu video khas untuk dinner malam tu tau. Gigih abang record video sehari sebelum dinner berlangsung. Harap hadik-hadik, hakak-hakak seniors, habang-habang senior nampak usaha habang untuk menceriakan dinner malam tu. Tapi habang sedikit kecewa sebab sound system tak berapa nak mantap malam tu.



Tak lupa juga, senior batch Primera kami yang nak graduate nie pon tak ketinggalan untuk buat persembahan. Cumanya depa perform pada saat-saat semua orang sibuk nak balik and bergambar. Tak ada slot masa untuk mereka menayangkan bakat yang ada. Saya turut simpati akan kejadian itu.


Jadi dengan ini, habang ada record video persembahan mereka. In case hadik-hadik semua tak sempat tengok masa hakak-hakak Primera kita perform, hadik-hadik boleh tengok video dekat bawah nie.


Maaf lah, habang perasan dorang tengah perform pon lambat masa tu. So takat tu jelah kepanjangan video tu. Tapi habang dah cuba sedaya upaya untuk bagi yang terbaik buat hadik-hadik semua. Harap hadik-hadik semua boleh nampak effort habang itu.


Dan moment paling ditunggu-tunggu oleh semua pelajar pada malam itu adalah sesi crowning King and Queen of the night. Ke moment sebenar yang hadik-hadik tertunggu-tunggu malam itu adalah untuk balik dan tidur ? So maksudnya habang sorang jelah yang tunggu moment crowning nie ? Sedih habang dikk. Habang ingat kita sebulat suara.



Dah lah tu habang tak menang. Bertambah sedih dikk. Habang nak saman pengerusi majlis sebab lambat sebut nama ayah. Dah lah nama kami sama. Dua-dua Zharif. Nama ayah je beza. Mujur habang tak bangun dikk. Kalau tak, kes habang nie lagi malu dari kes menate tu tau.

The Zharifs and The Najwas

Harap hakak Najwa Ashim tidak mengalami kes yang sama seperti habang sebab nama dia pon sama dengan hakak queen of the night tu. Tapi habang percaya, hakak Najwa Ashim tidak over confident seperti habang. Hakak Najwa Ashim very down to earth. Habang patut contohi hakak Najwa Ashim.


Dan seperti biasa, once dah announce King and Queen of the night, maka secara rasminya tamat lah dinner untuk malam itu. Sesi seterusnya adalah untuk melaram di photo-booth dan bergambar bersama pensyarah-pensyarah kesayangan. Tapi itu tak bermaksud pensyarah yang tiada gambarnya bukan pensyarah kesayangan kami, bukan tau. Habang tak bermaksud macam tu.


RAPAT Rangers with Dr. Asma Perveen


RAPAT Rangers bersama Dr. Hazalizah yang kami sayang



RAPAT Rangers bersama Sir Nuzsep yang sporting


Dan sekarang, habang nak sajikan pada awok-awok semua the rest of the pictures for that night. 




Jemah-jemah Genezens





This is the director of the event, Mr. Kee Jia Hong. 
Congrats Kee and your anak buah for an awesome dinner !

So cerita dia, kamera cuma focus dekat hakak Vertigo nie je erk ? 
Habis kami dua belakang tu sebagai apa ? Props ?



Habang suka tengok hakak-hakak the Udangs daripada Batch Primera nie. 
Cantik-cantik semuanya !

Habang bersama hakak Primera yang ayu tapi ganas, Hakak Atiyah nama dia


Hakak Najwa Ashim rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi, 
hakak primera yang paling fofular dalam kalangan pelajar PSYCH

Dan yang ayu ala-ala ustazah pilihan itu, merupakan hakak Ilyani yang cukup habang sanjungi. 
Sesuai sangat kalau digandingkan dengan habang Daie. Eh 

Ini juga hakak Primera, hakak nie lah yang banyak bantu habang masa nak apply ISEP dulu. Terima kasih ye hakak Amierah. Kami geng ISEP !

Lagi sorang geng ISEP, hakak Yuhanis daripada Batch Genezens

Hadik-hadik junior daripada Batch Clairvoyant ajak habang selfie sama-sama. 
Habang ikut aje. Habang tak membantah pon. Malah habang terharu.




So that was pretty much about it on what happened during the dinner. I hope there will be more dinner after this. Kalau boleh buat tiap-tiap semester. Baru meriah. Look froward for next dinner. Wonder what will be the theme. Hihi

PESANAN PENAJA


" Selepas isi bekas makanan dengan bekas air tu dengan makanan-makanan dan air, baru lah habang beransur pulang. Habang bagi 5 bintang untuk dinner kali nie "

Kalau nak baca entri pasal dinner-dinner PSYCH sebelum nie, boleh klik dekat link berikut.

Masquerade - Klik SINI
Arabian's Night - Klik SINI

See ya !

No comments:

Post a Comment

Home